Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Seitan na kari

Uvařeno
bez sóji
sezóna zima

Kari jsem jako koření mívala moc ráda, ale v posledních letech jsem na něj skoro zapomněla. Zavonělo na mě až v obchodě s kořením a musela jsem ho mít. Tak vznikl první recept s kari a myslím že další budou následovat.

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 PL lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 2 cibule
  • větší hrnek čínského zelí
  • 1 balení seitanu speciál (asi 220 g)
  • 2 lžičky kari koření
  • 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová...)
  • 2 dcl zeleninového vývaru nebo horké vody
  • umeocet

Stravuju se celkem zodpovědně, inspiruju se recepty na Jíme Jinak. Ale když jsem se v létě viděla na videu v plavkách...

Postup
  1. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme a přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
  2. Mezitím si seitan nakrájíme na proužky a mrkev na kolečka a čínské zelí na proužky.
  3. Přidáme k cibuli seitan, mrkev, curri a ještě chvíli restujeme.
  4. Vše zalijme vývarem a necháme cca 10 minut vařit.
  5. Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu a podle chuti i trochu umeocta.

Kombinujeme

K seitanu na kari se velmi dobře hodí rýže, bulgur ale také krupky nebo kombinace obilovin, jako rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

Děti

Vhodné pro děti nejdříve od 2 let.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
11. 2. 2016

Také mám své oblíbené karí, takže jsem si na tomto jídle moc pochutnala. Bez seitanu a smetany, s velkými bílými fazolemi a podruhé bez luštěniny, spíše omáčkové konzistence, zahuštěné trochou kuzu, k tomu vlasové rýžové nudle. Skvělé. Jeden z víkendových obědů bude varianta se seitanem, sehnala jsem jen natural, zeptám se, vaří se seitan natural také předem jako tofu natural? Děkuji.

Seitan jsem “ignorovala” skoro 3 roky a teď jsem po něm pološílená. ;-)
Děkuju za recept, zítra zkouším. :-)
Jen si ověřím…tohle jídlo není kompletní talíř, že jo?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Pečené seitanové plátky

Seitanové plátky jsou velmi rychlou a chutnou součástí oběda nebo večeře. Mají je rádi děti i dospělí. Seitan je čistě rostlinný výrobek, takže nezatěžuje ...