Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Seitan na kari

Uvařeno
bez sóji
sezóna zima

Kari jsem jako koření mívala moc ráda, ale v posledních letech jsem na něj skoro zapomněla. Zavonělo na mě až v obchodě s kořením a musela jsem ho mít. Tak vznikl první recept s kari a myslím že další budou následovat.

Ingredience
pro 4 porce
  • 3 PL lžíce oleje
  • 1 mrkev
  • 2 cibule
  • větší hrnek čínského zelí
  • 1 balení seitanu speciál (asi 220 g)
  • 2 lžičky kari koření
  • 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová...)
  • 2 dcl zeleninového vývaru nebo horké vody
  • umeocet

Živana s námi je v každé jarní očistě a v každém vánočním půstu, ačkoli neměla vážné zdravotní problémy ani nadváhu. ...

Postup
  1. Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme a přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
  2. Mezitím si seitan nakrájíme na proužky a mrkev na kolečka a čínské zelí na proužky.
  3. Přidáme k cibuli seitan, mrkev, curri a ještě chvíli restujeme.
  4. Vše zalijme vývarem a necháme cca 10 minut vařit.
  5. Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu a podle chuti i trochu umeocta.

Kombinujeme

K seitanu na kari se velmi dobře hodí rýže, bulgur ale také krupky nebo kombinace obilovin, jako rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

Děti

Vhodné pro děti nejdříve od 2 let.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina
11. 2. 2016

Také mám své oblíbené karí, takže jsem si na tomto jídle moc pochutnala. Bez seitanu a smetany, s velkými bílými fazolemi a podruhé bez luštěniny, spíše omáčkové konzistence, zahuštěné trochou kuzu, k tomu vlasové rýžové nudle. Skvělé. Jeden z víkendových obědů bude varianta se seitanem, sehnala jsem jen natural, zeptám se, vaří se seitan natural také předem jako tofu natural? Děkuji.

Seitan jsem “ignorovala” skoro 3 roky a teď jsem po něm pološílená. ;-)
Děkuju za recept, zítra zkouším. :-)
Jen si ověřím…tohle jídlo není kompletní talíř, že jo?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Pečené seitanové plátky

Seitanové plátky jsou velmi rychlou a chutnou součástí oběda nebo večeře. Mají je rádi děti i dospělí. Seitan je čistě rostlinný výrobek, takže nezatěžuje ...

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladko-kyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa.