Japonská kuchyně

Tofu s lilkem

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Připravte si lahodnou omáčku, opečte zeleninu a tofu a užijte si chutný a zdravý pokrm s rýží. Skvělá inspirace pro ...

Sushi dortík

Máte rádi sushi? My milujeme naše veganské. S klasickými rolkami je hodně práce, tohle je elegantní italské letní řešení, které je jednodušší připravit a s...

Japonské Hiyayakko

Hiyayakko je japonský recept založený na studeném tofu, určený pro horké letní dny. Jednoduché, čerstvé a chutné –  bezlepkové Hiyayakko.

Veganský Unagi Don

Upravená verze slavné japonské klasiky Unagi Don nebo Unadon podle Unagi (úhoř) a donburi (rýžová miska). V mojí verzi úhoře nahradil lilek a výsledkem je ...

Zaru Soba

Jedním z nejoblíbenějších letních pokrmů v Japonsku jsou studené pohankové nudle servírované se studenou omáčkou. Recept je jednoduchý a rychlý, upravila j...

Onigiri Japan versus Italy

Proč Onigiri Japan versus Italy? Protože moje milované onigiri jsou tentokrát ve středomořské verzi. Žluté a sladké s kukuřicí, červené a chutné s rajčaty,...

Japonské Hiyayakko

Pro milovníky japonské kuchyně a tradičních receptů. Asi nic rychlejšího na přípravu neexistuje. Ráda bych vám představila moje nejoblíběnější Japonské Hiy...

Dýňový balíček

Tento dýňový balíček se slanou náplní jsme ochutnali na japonské párty. Všem to chutnalo, tak jsem to zkusila udělat znovu doma. Japonka prozradila ingredi...

Vegoyaki

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.

Gomadofu

Čím dál víc mě baví japonská kuchyně. Hodně čtu a studuji nejen recepty, ale i to okolo, abych dobře pochopila, jak by se měly pokrmy podávat. Moc ráda si ...

Japonská rýže s hijiki

Rychlý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip jak připravit pokrm s mořksou řasou hijiki.