Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Jáhlové kuličky nejen na párty

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finger food pro slavnostní příležitosti.

Ingredience
  • 100 g jáhel v suchém stavu
  • 60 g červené a žluté papriky
  • petrželka nať
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej
  • slunečnicový olej (na smažení)
  • kukuřičná mouka

Problémy začaly krátce po mém narození. Nemocnice, operace, léky. V 16 letech jsem přišla o první ledvinu a za čas i ...

Jak připravit letní jáhlové kuličky

  1. Jáhly vařte 25 minut. Osolte je a rozmixujte tyčovým mixérem.
  2. Přidejte do jáhel papriky nakrájené na velmi malé kostičky, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek, dochuťte trochou olivového oleje a dobře promíchejte. Nechte odpočinout a vychladnout v lednici.
  3. Mírně mokrýma rukama odeberte cca 25 g z těsta a tvarujte z něj kuličky. Obalte je v kukuřičné mouce.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a kuličky osmažte dozlatova.

Praktické

  • Těsto nechte vychladnout v lednici, můžete si ho připravit den předem.
  • Kuličky jsou výborné jak teplé, tak vychladlé.
  • Hodí se i na různé slavnosti jako finger food.
  • Na fotografiích jsou servírované s hummusem, s italskou piadinou a spoustou letní zeleniny ze zahrady.

Obměna

  • Kuličky můžete dochutit podle svých představ. Zeleninu můžete volit podle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a česnek.

 

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Klub
Slavomíra
4. 9. 2021

Ako chuťovka/príloha veľmi jedlé_za 1to máte,Vierka🙂

Klub

Vyzkoušeno. Výborné. I partner masožravec si dal k večeři s pečený zelím. Jen poznamenal: nevím z čeho to je ale je to dobrý, fakt moc dobrý😀
Jen syna nemůžu zapojit.. nic zdravější mi nechce jíst…😔 a zrovna on by to potřeboval..

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

1
20

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Amuse Bouches s překvapením

Zdravá a velmi chutná verze pokrmu amuse-bouches. Toto jídlo je osvěžující, lehoučké a zdravé a skvěle se hodí jako velice chutné a na pohled efektní pohoš...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní c...

Citronový čirok s čočkou

Když si předem uvaříte čočku a čirok, budete mít jídlo na stole za 5 minut.