Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Jáhlové kuličky nejen na párty

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či finger food pro slavnostní příležitosti.

Ingredience
  • 100 g jáhel v suchém stavu
  • 60 g červené a žluté papriky
  • petrželka nať
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej
  • slunečnicový olej (na smažení)
  • kukuřičná mouka

Čtenářka Renáta pochází ze sudetské oblasti Čech, kde jsou kornouty do školy tradicí. Babička dodnes vzpomíná na to, ...

Jak připravit letní jáhlové kuličky

  1. Jáhly vařte 25 minut. Osolte je a rozmixujte tyčovým mixérem.
  2. Přidejte do jáhel papriky nakrájené na velmi malé kostičky, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek, dochuťte trochou olivového oleje a dobře promíchejte. Nechte odpočinout a vychladnout v lednici.
  3. Mírně mokrýma rukama odeberte cca 25 g z těsta a tvarujte z něj kuličky. Obalte je v kukuřičné mouce.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a kuličky osmažte dozlatova.

Praktické

  • Těsto nechte vychladnout v lednici, můžete si ho připravit den předem.
  • Kuličky jsou výborné jak teplé, tak vychladlé.
  • Hodí se i na různé slavnosti jako finger food.
  • Na fotografiích jsou servírované s hummusem, s italskou piadinou a spoustou letní zeleniny ze zahrady.

Obměna

  • Kuličky můžete dochutit podle svých představ. Zeleninu můžete volit podle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a česnek.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
4. 9. 2021

Ako chuťovka/príloha veľmi jedlé_za 1to máte,Vierka🙂

Vyzkoušeno. Výborné. I partner masožravec si dal k večeři s pečený zelím. Jen poznamenal: nevím z čeho to je ale je to dobrý, fakt moc dobrý😀
Jen syna nemůžu zapojit.. nic zdravější mi nechce jíst…😔 a zrovna on by to potřeboval..

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...