Domů > Magazín > Žijeme jinak

Sustainable: Potraviny v jiném světle – festivalový film č.5

Tento festivalový dokument je pozitivní a plný naděje. Je to příběh o výrobě a spotřebě potravin v západním systému a o vášni, díky které lze společnou snahou naše zemědělství uzdravit ještě za našeho života. Nenechte si ho ujít!

Sustainable | Matt Wechsler | USA | 2016 | anglicky / české titulky | 92 min

Pokud chcete mít představu, co vás ve filmu čeká, pusťte si upoutávku:

 

S věkem přibývají kila a potíže?
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA

O filmu

Pozitivní příběh naděje a přeměny. Příběh o vášni a o slibu, že lze společnou snahou naše zemědělství uzdravit ještě za našeho života. Celovečerní snímek Sustainable: Potraviny v jiném světle skvěle proplétá analýzu západního systému výroby a spotřeby potravin se silným příběhem jednoho mimořádného a charismatického zemědělce, který je odhodlán proti krizi v zemědělství bojovat. Film zprostředkovává pouť všemi čtyřmi ročními obdobími a hledá odpověď na to, jakou hodnotu mají zodpovědné praktiky v zemědělství, v oblasti zdraví společnosti i v udržitelném modelu ekonomiky.

Diskuse

Do diskuze se zapojí i spoluorganizátoři festivalu z analytického centra Glopolis, kteří se zabývají přeměnou potravinových systémů s cílem zajistit, že budou férovější a udržitelnější.

 

Jak přizpůsobit konvenční potravinový systém, který vznikl v minulém století, výzvám současnosti?

Na otázky podobného ražení poskytne svou odpověď i Tereza Čajková, která v rámci projektu Menu pro změnu podporuje vzdělávání o zodpovědné spotřebě.

Kdy a kde film uvidíte

Všechny filmy budou zdarma vysílány v rámci festivalového týdne od 22. do 28. ledna 2018  na Jíme Jinak. Čeká vás 8 skvělých snímků. Můžete si je v rámci festivalového týdne pustit kdykoli z pohodlí vašeho domova na vašem počítači. Stačí si rezervovat vstupenku zdarma.

 

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Zbytkové pečené placičky

Když v lednici zůstane trocha rýže, je to ideální příležitost vykouzlit něco křupavého a voňavého. Tyhle jednoduché placičky ze zbytků jsou rychlé, úsporné...
klub
53
9

Rakovina – Co jí způsobuje (1. díl)

Podle statistik každý třetí obyvatel České republiky v průběhu svého života onemocní rakovinou. Pokud ale známe psychické i fyzické příčiny, můžeme si své ...

Květákový steak

Květákové řízečky chutnají zpravidla všem. Pokrm je velmi rychle připravený a můžete si ho dochutit podle svých preferencí.

Zbytkové knedlíky – univerzální recept pro levné a zdravé vaření

Zbylo vám trochu rýže, trochu jáhel, ovesná kaše a není toho dost na pořádné jídlo? Nevyhazujte je a udělejte z nich rychlé knedlíky. Nic nepřijde nazmar! ...

Tofu karbanátky s houbovou omáčkou

Rychlé, hřejivé jídlo, které spolehlivě zasytí. Ideální pro milovníky asijských chutí i všechny, kdo si rádi dopřejí trochu voňavého fusion vaření.

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Velice snadný a chutný recept, na kterém si pochutná celá rodina. Připomíná zapečené lasagne. Je skvělý třeba i jako pohoštění pro návštěvu.