Domů > Magazín > Žijeme jinak

Sustainable: Potraviny v jiném světle – festivalový film č.5

Tento festivalový dokument je pozitivní a plný naděje. Je to příběh o výrobě a spotřebě potravin v západním systému a o vášni, díky které lze společnou snahou naše zemědělství uzdravit ještě za našeho života. Nenechte si ho ujít!

Sustainable | Matt Wechsler | USA | 2016 | anglicky / české titulky | 92 min

Pokud chcete mít představu, co vás ve filmu čeká, pusťte si upoutávku:

 

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

O filmu

Pozitivní příběh naděje a přeměny. Příběh o vášni a o slibu, že lze společnou snahou naše zemědělství uzdravit ještě za našeho života. Celovečerní snímek Sustainable: Potraviny v jiném světle skvěle proplétá analýzu západního systému výroby a spotřeby potravin se silným příběhem jednoho mimořádného a charismatického zemědělce, který je odhodlán proti krizi v zemědělství bojovat. Film zprostředkovává pouť všemi čtyřmi ročními obdobími a hledá odpověď na to, jakou hodnotu mají zodpovědné praktiky v zemědělství, v oblasti zdraví společnosti i v udržitelném modelu ekonomiky.

Diskuse

Do diskuze se zapojí i spoluorganizátoři festivalu z analytického centra Glopolis, kteří se zabývají přeměnou potravinových systémů s cílem zajistit, že budou férovější a udržitelnější.

 

Jak přizpůsobit konvenční potravinový systém, který vznikl v minulém století, výzvám současnosti?

Na otázky podobného ražení poskytne svou odpověď i Tereza Čajková, která v rámci projektu Menu pro změnu podporuje vzdělávání o zodpovědné spotřebě.

Kdy a kde film uvidíte

Všechny filmy budou zdarma vysílány v rámci festivalového týdne od 22. do 28. ledna 2018  na Jíme Jinak. Čeká vás 8 skvělých snímků. Můžete si je v rámci festivalového týdne pustit kdykoli z pohodlí vašeho domova na vašem počítači. Stačí si rezervovat vstupenku zdarma.

 

PS: Chceš dobít své životní baterie?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

29
31

Vánoční speciál Jak na zdravé cukroví

Za ty roky, co pečeme zdravé vánoční cukroví, už to máme vychytané. Obejdeme se bez cukru, mléka, mouky i vajec. Cukroví je krásné, dobré, s těstem se velm...

Dietní polévka na žaludek – když trávení potřebuje klid

Žaludek je citlivý orgán, který jako první reaguje na stres, emoce, nevhodnou stravu nebo příliš rychlé tempo života. Když se ozve bolestí, pálením či těžk...
66

22x inspirace na recepty s tempehem

Hledáte něco nového, co udělat z tempehu? Tento článek vám nabídne rovnou 22 receptů a inspirací na obědy, večeře i svačinky z tempehu.

Ovesné sušenky s ovocem

Jednoduché rychlé sušenky bez cukru, mléka i vajec, které přijdou vhod, když vás přepadne mlsná.
31
8

Není svíčka jako svíčka. Některé jsou plné toxinů

Svíčky nám navozují relaxační atmosféru, zapalujeme si je, když na někoho vzpomínáme, když přijde čas dušiček anebo adventní čas. Jak je to ale s bezpečnos...

Halušky miš maš

Mám ráda jídla typu “míchanice”, tady je jedna z mých oblíbených. Pokud si uvaříme oves s předstihem, je jídlo i poměrně rychle hotové.