Chcete jíst zdravě, nemůžete sýry a chybí vám chuť parmazánu? Ochutnejte vynikající veganský parmazán a další produkty, které oceníte v domácí kuchyni i na vašich výpravách za dobrodružstvím a odpočinkem.

Veganský parmazán

Je vyráběn z hrachu a krup a zcela jistě si vás získá svou lahodnou umami chutí. Podle mnohých ohlasů je chutnější, než pravý parmazán a vy si s ním bez výčitek můžete ochutit vaše pokrmy jako saláty, těstoviny, rýži nebo různá zeleninová jídla. Dodává se v kompostovatelném sáčku se „zipem“.

MUGI miso peaso z modřínové kádě

Ochutnejte tuto výtečnou miso pastu z bio hrachu a bio ječných krup. Je solená nerafinovanou bio solí a vyráběná rukama pouze v malých dávkách. K její výrobě jsou používány bio suroviny s vědomím ochrany půdy v krajině. Vašim polévkám a dalším pokrmům dodá mnoho cenných látek a úžasnou chuť.

Sušené miso

Další skvělou vychytávkou, kterou díky nízké hmotnosti, praktickému balení a trvanlivosti oceníte také na vašich cestách, je sušené mugi miso peaso. Jedná se lahůdku, která vzniká usušením miso peaso pasty a rozemletím na prach. Je dodávána opět v kompostovatelném sáčku se „zipem“.

Aceto balsamico jablečné

Vylepšete si svoje saláty, nápoje a další pokrmy tímto tmavým sladkokyselým octem lahodné chuti a laskavé vůně. Vzniká pomalou redukcí jablečného bio moštu na plameni v kombinaci se starým jablečným octem z dubové kádě.

Kvalitní produkty z lokálních surovin

Smolíkovi vyrábí miso a další produkty hlavně z českého hrachu a octy z českého ovoce a obilovin. Vymezují se k průmyslové výrobě potravin ve velkém a snaží se najít cesty k jídlu vyrobenému přírodní fermentací, bez konzervací, bez aditiv, bez zamlčování a polopravd na obalech výrobků.

S U R O V I N Y

Každá kulička hrachu nám projde rukama a každé jablko ručně omyjeme. Vyrábíme unikátní divoce fermentované potraviny rukama, postaru a v malých množstvích. Upřednostňujeme bio suroviny od českých zemědělců.

T E C H N O L O G I E

Nepasterujeme ani miso, ani octy. Nepřidáváme chemii a nelžeme na etiketách ani v reklamě. Vše vyrábíme čerstvé a živé. Jsme lokální, čili vyrábíme lokální výrobky a lokálně je prodáváme.

Z R Á N Í

Octy školíme v dubových kádích a sudech desítky měsíců. Necháváme je odležet na vlastních kalech z divokých kmenů kvasinek. Miso necháváme zrát v modřínových kádích obdobně jako zraje v Japonsku.

L A H V O V Á N Í

Balíme do papíru a skla. Lepíme snadno odstranitelné papírové etikety. Udržitelnost a lokálnost jsou pro nás životním přesvědčením.

F E R M E N T A C E

Kvasíme v dřevěných kádích a sudech z dubu a modřínu. Vlastní koji kultivujeme v dřevěných miskách. Fermentace je pro nás přírodní způsob konzervace a zušlechtění surovin na produkty.

Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak

Členové Klubu mají slevu 30% na celý sortiment e-shopu odsmoliku.cz. [ přihlaste se ] Akce trvá do odvolání.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Ještě nemáte registraci? Získejte výhody.
REGISTROVAT ZDARMA

  1. Krása, že jste se našli. U Smolíků nakupuji octy a miso již druhým rokem. Jejich ruce a výrobky jsou zkrátka BOŽÍ. :)

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMotýlí zahrada – jak na to
Další článekRychlá letní kaše na sladko – kukuřičná s pyré