Ochucovadla

Sambar masala – domácí výroba

Sambar masala je indická směs koření, která dodá pokrmům skvělou chuť a vůni. Ne vždycky je kořeni tohoto druhu k mání, tak proč si ho neudělat doma?

Veganský parmazán

Jednoduchý recept na veganský parmazán, kterým si můžete vylepšit omáčky, saláty, pomazánky a podobně.

Domácí kořenící směs Jamajský Jerk

Některá koření se nedají snadno sehnat v obchodech a někdy ani online. V těchto případech je lepší připravovat směsi přímo doma. Z receptu jsem vyřadila př...

Aromatická bylinková sůl

Tato aromatická sůl vám prokáže velkou službu hlavně v zimě, kdy těch bylinek moc není. Léto je období bylinek, takže klidně sušte do zásoby. A až se zima ...

Baharat – směs koření Středního východu

Baharat je aromatická směs koření používaná v arabských zemích, kde je oblíbená natolik, že je přítomna ve většině tamních každodenních receptů. 

Domácí směs koření Za’atar

Tato směs koření a bylinek je velmi variabilní. Nezáleží jen na regionech, ale také na rodinách či kuchařích, kteří ji připravují a své recepty pečlivě taj...

Cajun směs koření a bylinek

Koření používám celoročně, ale s příchodem podzimu a na zimní měsíce se ráda vracím k výrazným a pikantním chutím. Cajunské koření se velmi snadno připravu...
5
9

Veganský parmazán a další pochoutky se slevou pro Klubáky

Chcete jíst zdravě, nemůžete sýry a chybí vám chuť parmazánu? Ochutnejte vynikající veganský parmazán a další produkty, které oceníte v domácí kuchyni i na...
3
6

Alarmující výsledky studií: Průmyslově zpracované potraviny nás ničí

Snídaňové cereálie, zmrzliny, pizzy, slazené nápoje, rozmrazované pečivo a další průmyslově zpracované potraviny souvisí s výrazným rizikem předčasného úmr...