Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Zahuštěná ranní polévka

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Zahušťování je na podzim žádoucí. Navíc kurkuma a zázvor vás po ránu příjemně prohřejí.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • kousek dýně
  • kousek pórku
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • půl lžičky kurkumy
  • lžíce šťávy ze zázvoru
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • lžíce miso pasty
  • umeocet na dochucení

Jsem otec 4 dětí, jsem velmi aktivní, sportuji, jezdím na kole v těžkém terénu, chodí...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na kostičky, pórek na proužky, květák na růžičky.
  2. Vařící vývar osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu a kurkumu.
  3. Povaříme 8-10 minut do změknutí zeleniny.
  4. V půl deci studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a dáme ho do polévky. Povaříme asi 3 minuty, než polévka zhoustne.
  5. Odstavíme hrnec, v trošce horké polévky, nejlépe přímo v naběračce rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Pokud bude potřeba můžeme dochutit ještě troškou umeocta a zázvorovou šťávou.
  7. Polévku ozdobíme semínky a zelenou posypkou.
Děti
  • Dětem mladším jednoho roku uvaříme zeleninu jen ve vodě a rozmixujeme zvlášť bez dochucovadel a škrobu.
  • Zahuštěnou polévku s trošičkou soli mohou děti asi od 14 měsíců.
  • Děti od 2 let už mohou jíst polévku s vámi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
30. 9. 2021

Velká pochvala velká dobrota ♥️ Děkujeme JJ

M.Smejkalovi
2. 12. 2018

A ten pórek tam tedy patří? V soupisu ingrediencí není.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cibulové špagety

Milovníci jednoduchých a rychlých receptů a špaget, tady je jeden pro vás. Cibule a tymián, to je prostě skvělá kombinace. K tomu krásně křupavý tempeh a s...
25
2

Česnáček léčí i chutná

Voní po česneku a navzdory roztomilému názvu je to silák, který zastoupí i medvědí česnek. Naučte se poznávat, sbírat a používat česnáček!

Polévka s houbami shiitake a rýžovými nudlemi

Thajské polévky máme moc rádi, ale nemusíme moc ty hodně pikantní. Tohle je naše, taková česká verze, na nudlovou pho  polévku. Sklidila velké ovace, tak v...

Ředkvičkový dip

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Pečená dýně s pestem z medvědího česneku

Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť.
19

Šťavel kyselý v kuchyni

Tenhle lesní šťovík snad každý z nás ochutnal už jako dítě. My jsme jim říkali zelíčko. Rozkošné trojlístky mají ještě rozkošnější květy. A jimi si už teď ...