Zahušťování je na podzim žádoucí. Navíc kurkuma a zázvor vás po ránu příjemně prohřejí.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • kousek dýně
  • kousek pórku
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • půl lžičky kurkumy
  • lžíce šťávy ze zázvoru
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • lžíce miso pasty
  • umeocet na dochucení

Postup

  1. Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na kostičky, pórek na proužky, květák na růžičky.
  2. Vařící vývar osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu a kurkumu.
  3. Povaříme 8-10 minut do změknutí zeleniny.
  4. V půl deci studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a dáme ho do polévky. Povaříme asi 3 minuty, než polévka zhoustne.
  5. Odstavíme hrnec, v trošce horké polévky, nejlépe přímo v naběračce rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Pokud bude potřeba můžeme dochutit ještě troškou umeocta a zázvorovou šťávou.
  7. Polévku ozdobíme semínky a zelenou posypkou.

Děti

  • Dětem mladším jednoho roku uvaříme zeleninu jen ve vodě a rozmixujeme zvlášť bez dochucovadel a škrobu.
  • Zahuštěnou polévku s trošičkou soli mohou děti asi od 14 měsíců.
  • Děti od 2 let už mohou jíst polévku s vámi.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. Dobrý den, semínka se vůbec nevaří? Stačí je dát do polívky bez jakékoliv tepelné úpravy? Díky za odpověď.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMaso – jaké zvolit?
Další článekKnedlíků a omáček už se nebojím