Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Zahuštěná ranní polévka

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Zahušťování je na podzim žádoucí. Navíc kurkuma a zázvor vás po ránu příjemně prohřejí.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • kousek dýně
  • kousek pórku
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • půl lžičky kurkumy
  • lžíce šťávy ze zázvoru
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • lžíce miso pasty
  • umeocet na dochucení

Na podzim mi byla již potřetí diagnostikována borelióza. Cítila jsem se hrozně, trápily mě záněty dutin, byla jsem úp...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na kostičky, pórek na proužky, květák na růžičky.
  2. Vařící vývar osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu a kurkumu.
  3. Povaříme 8-10 minut do změknutí zeleniny.
  4. V půl deci studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a dáme ho do polévky. Povaříme asi 3 minuty, než polévka zhoustne.
  5. Odstavíme hrnec, v trošce horké polévky, nejlépe přímo v naběračce rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Pokud bude potřeba můžeme dochutit ještě troškou umeocta a zázvorovou šťávou.
  7. Polévku ozdobíme semínky a zelenou posypkou.
Děti
  • Dětem mladším jednoho roku uvaříme zeleninu jen ve vodě a rozmixujeme zvlášť bez dochucovadel a škrobu.
  • Zahuštěnou polévku s trošičkou soli mohou děti asi od 14 měsíců.
  • Děti od 2 let už mohou jíst polévku s vámi.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
30. 9. 2021

Velká pochvala velká dobrota ♥️ Děkujeme JJ

M.Smejkalovi
2. 12. 2018

A ten pórek tam tedy patří? V soupisu ingrediencí není.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

22
1

Jedlý balkón

Chcete si vypěstovat vlastní bylinky a zeleninu, ale nemáte zahrádku? Nevadí, pěstujte na balkóně.
11
5

Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa

Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity – dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A tím nemu...
klub
14
11

Zdravá strava a cestování – 1. díl (pečivo)

Rádi cestujete a přitom chcete jíst zdravě? Žádný problém! My také cestujeme rádi a často a v tomto našem vychytaném cestovatelském speciálu se s vámi podě...
16
25

Nepečený jahodový dort

Máte velkou úrodu jahod? Co si udělat luxusní krémový dortík, kde jsou jahody uvnitř i na vrchu.
klub
17
20

Zmrzliny – jíst či nejíst? A jakým dát přednost?

Jak účinkuje zmrzlina na naše zdraví? Kolik jí můžeme sníst? A jaké dát přednost? Vysvětlíme si vše v souvislostech, podíváme se zmrzlinám na zoubek a na s...

Tofu s borůvkovou omáčkou

Možná se bude zdát, že je to nezvyklá kombinace. Ale funguje a je to vynikající. Doufám, že bude chutnat i vám a že vám tento nápad v období cuket a borůve...