Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Zahuštěná ranní polévka

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Zahušťování je na podzim žádoucí. Navíc kurkuma a zázvor vás po ránu příjemně prohřejí.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 mrkev
  • kousek květáku
  • kousek dýně
  • kousek pórku
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • půl lžičky kurkumy
  • lžíce šťávy ze zázvoru
  • sůl
  • litr zeleninového vývaru/horké vody
  • lžíce miso pasty
  • umeocet na dochucení

Stáně byste těžko hádali, že jí bude v září 40 let. Před nedávnem se přihlásila do on-line k...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar a nakrájíme zeleninu na kostičky, pórek na proužky, květák na růžičky.
  2. Vařící vývar osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu a kurkumu.
  3. Povaříme 8-10 minut do změknutí zeleniny.
  4. V půl deci studené vody rozmícháme kukuřičný škrob a dáme ho do polévky. Povaříme asi 3 minuty, než polévka zhoustne.
  5. Odstavíme hrnec, v trošce horké polévky, nejlépe přímo v naběračce rozmícháme miso pastu a dáme ji do polévky.
  6. Pokud bude potřeba můžeme dochutit ještě troškou umeocta a zázvorovou šťávou.
  7. Polévku ozdobíme semínky a zelenou posypkou.
Děti
  • Dětem mladším jednoho roku uvaříme zeleninu jen ve vodě a rozmixujeme zvlášť bez dochucovadel a škrobu.
  • Zahuštěnou polévku s trošičkou soli mohou děti asi od 14 měsíců.
  • Děti od 2 let už mohou jíst polévku s vámi.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
30. 9. 2021

Velká pochvala velká dobrota ♥️ Děkujeme JJ

M.Smejkalovi
2. 12. 2018

A ten pórek tam tedy patří? V soupisu ingrediencí není.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

klub
5

Jak na kvasinkovou infekci

Kvasinky jsou normální součástí střevní mikroflóry, problém nastává, když se nadměrně přemnoží a začnou způsobovat potíže jako jsou plesnivé nehty, gynekol...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v naší zdravé v...

Japonský špenátový salát Hourensou no goma-ae

Jednoduchý a zdravý recept pro milovníky japonské kuchyně.
5
4

Češi propadli domácím limonádám

Okurková, levandulová, jahodová… Nabízí je už skoro každá restaurace a hospoda. “Domácím” limonádám jsme zcela propadli. Představujete si...

Syrové špízy ze zeleniny

Nápad na servírování čerstvé zeleniny. Je to jednoduché, vypadá to hezky, potěší to i oko a stačí do toho investovat trošku času.
75
124

Jak udělat marmeládu bez cukru

Léto nás zásobuje všemi druhy ovoce a proto si připravíme zásoby na zimu. Udělat marmeládu bez cukru je velmi jednoduché a poměrně rychlé. Hotová marmeláda...