Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Bezlepkové vločkové trojhránky

Uvařeno
bez lepku

Bezlepkové vločkové trojhránky s chia a lnem jsou rychlý a křupavý snack, výborný k hummusu, dipům, pomazánkám a podobně.

Ingredience
  • 150 g bezlepkových ovesných vloček
  • 30 g kešu oříšků
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžička chia semínek
  • kmín na posypání
  • trocha sušeného česneku
  • sůl
  • olej na pomazání papíru
  • asi 175 g vody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Dobrý den Evi, všem z JJ ! Mám potřebu Vám napsat :-) Doufám, že to nevadí. Musím říct, že stravování podle vašich ra...

Jak připravit slané trojhránky bez lepku

  1. Do mixéru vložte vločky s kešu oříšky, solí a rozmixujte.
  2. Přidejte prášek do pečiva, chia a lněná semínka, česnek a promíchejte tentokrát lžící. Směs bude hustější, ale velmi lepkavá a nebude možné s ní pracovat rukama.
  3. Klatou formu vyložte pečícím papírem, paír potřete olejem a naolejovanýma rukama na tenko namačkejte těsto. Posypte kmínem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
  4. Po 10 minutách plech vyndejte a nakrájejte trojúhelníky. Vraťte do trouby a dopečte.

Praktické

  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě a na tom jak tenkou jste připravili placku.
  • Můžete připravit i jiné tvary.

Obměna

  • Různé sypání povrchu.
  • Lze použít i klasické ovesné vločky, možná budou jinak vsakovat tekutinu.

 

Děti

  • Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.

.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, nikde tam nectu ze se ma len a chia namocit je tam jen michani…ma se to namocit nejak dopredu?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pórkové tyčinky

Velmi rychlý recept z mála ingrediencí. Tyto tyčinky si můžete připravit jen tak na mlsání nebo jako pohoštění, skvěle se hodí k různým pomazánkám.

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Veganská klobása

Pokud si v kuchyni rádi hrajete a chcete si pochutnat na zdravých klobáskách bez masa, vyzkoušejte tento recept. Tyto klobásky můžete použít jak do placek,...

Sushi placičky

Tyto pikantní pečené rýžové placičky svou chutí připomínají sushi. V kuchyni je třeba si hrát, jinak by to vaření nebyla taková zábava. Tak pojďte vybočit ...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Pomerančová glazovaná cizrna

Jednoduchá, netradiční a velmi lahodná úprava cizrny, ve které se snoubí svěží chuť citrusů a pikantního koření.