- 130 g červené neloupané čočky
- 20 g sušených rajčat
- 1 lžíce mandlového másla
- prolisovaný česnek
- 1-2 lžičky kaparů
- špetka mleté červené papriky
- lžička nastrouhané citrónové kůry z bio citrónu
- šťáva z poloviny citrónu
- pepř
- sůl
- petrželka
- piniové oříšky
Recept na italskou pomazánku
- Dejte nabobtnat sušená rajčata do teplé vody cca na 2 hodiny.
- Uvařte čočku a nechte jí v cedníku okapat a vychladnout.
- Dejte do sekáčku čočku, rajčata, česnek, mletou papriku, citrónovou šťávu i kůru, sůl, pepř, mandlové máslo a nasekejte do požadované konzistence.
- Pomazánku dejte do misky, povrch trochu opepřete, posypejte ještě špetkou papriky, přidejte nasekané kapary a opražené pinie. Posypejte petrželkou a zakápněte kvalitním olivovým olejem.
Praktické
- Čočka je vážená v suchém stavu.
- Česneku i citrónové šťávy dejte podle chuti.
- Nevynechte citrón a pokud možno ani kapary.
- Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.
Obměna
- Místo pinií můžete použít třeba slunečnicové semínko.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Hm tedy Vierko, to mi děláš chutě, to asi hned zítra vyzkouším..:)