Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Italská pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Kapary, pinie, citrón…příchut Itálie do jednoduché pomazánky. Skvělá rychlovka plná lahodných ingrediencí, kterou si zamilujete!

Ingredience
  • 130 g červené neloupané čočky
  • 20 g sušených rajčat
  • 1 lžíce mandlového másla
  • prolisovaný česnek
  • 1-2 lžičky kaparů
  • špetka mleté červené papriky
  • lžička nastrouhané citrónové kůry z bio citrónu
  • šťáva z poloviny citrónu
  • pepř
  • sůl
  • petrželka
  • piniové oříšky

Před třiceti lety měla dcera divný kašel. Byly jí dva roky a čekala nás drsná diagnóza – bronchiální astma. Pro...

Recept na italskou pomazánku

  1. Dejte nabobtnat sušená rajčata do teplé vody cca na 2 hodiny.
  2. Uvařte čočku a nechte jí v cedníku okapat a vychladnout.
  3. Dejte do sekáčku čočku, rajčata, česnek, mletou papriku, citrónovou šťávu i kůru, sůl, pepř, mandlové máslo a nasekejte do požadované konzistence.
  4. Pomazánku dejte do misky, povrch trochu opepřete, posypejte ještě špetkou papriky, přidejte nasekané kapary a opražené pinie. Posypejte petrželkou a zakápněte kvalitním olivovým olejem.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Čočka je vážená v suchém stavu.
  • Česneku i citrónové šťávy dejte podle chuti.
  • Nevynechte citrón a pokud možno ani kapary.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

Obměna

  • Místo pinií můžete použít třeba slunečnicové semínko.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Hm tedy Vierko, to mi děláš chutě, to asi hned zítra vyzkouším..:)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Černá čočková pomazánka

Tato pomazánka určitě připomene hummus, ale není v ní cizrna. Je zajímavá svou barvou a chuť černého tahini je v ní opravdu skvělá.

Pomazánka Mungo

Recept na lahodnou pomazánku z mungo fazolí s tahini a hořčicí. Skvělá alternativa k běžným pomazánkám plná zdravých surovin a chutí.

Kopřivový hummus

Jaro je tady, všude všechno raší a roste. Kopřivy také. Přidejme je do hummusu a získáme zdravou pomazánku.

Cizrnová miso pomazánka

Různé pomazánky se dají dnes bez problému koupit, ale co takle připravit si jí doma? Je rychlá a chutná a její příprava vám zabere jen pár minut.

Květáková pomazánka

Jednoduchá a výtečná pomazánka, výborná ke kváskovému chlebu nebo na placky apod. Pečená zelenina má vždy ten správný šmrnc, proto je připravena z pečeného...