Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Kimchi Donabe

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Jednoduchý recept z jednoho hrnce, který vás krásně zahřeje v chladných dnech.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • hlíva
  • tofu
  • hrášek
  • tuřín
  • kimchi
  • tamari
  • mirin
  • petrželka

Recept na kimchi pokrm z jednoho hrnce

  1. Do donabe dejte propláchnutou rýži a přidejte vodu asi 2 cm nad rýži. Lehce osolte, přikápněte tamari a lžíci mirinu, promíchejte.
  2. Přidejte hlívu, plátky tofu, tuřín a hrášek. Nemíchejte!
  3. Přikryjte poklicí a uveďte k varu.
  4. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  5. Poté stáhněte plamen a vařte pomalu 20 minut.
  6. Asi 7 minut před koncem přidejte kimchi a dokončete vaření.
  7. Posypejte petrželkou, zakápněte ještě trochou tamari a servírujte přímo v hrnci.

Praktické

  • Budete potřebovat hrnec donabe o objemu 500 ml.
  • Místo donabe můžete použít jakýkoliv keramický hrnec s poklicí.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.

Obměna

  • Místo hlívy můžete použít jakékoliv houby.
  • Místo tuřínu můžete dát kedluben, petržel nebo pastinák.

Děti

  • Kimchi je vhodné pro děti až od 2 let. Je velmi pikantní a slané. Ale některé děti tuto chuť potřebují (zejména ty narozené v elementu Kovu) a kimči jim chutná. Do kimči je ale nenuťte, většina dětí ostré chutě nemá ráda až do puberty.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Takikomi Gohan s Hijiki

Japonská rýže s mořskou řasou, zeleninou a dochucená tradičními ingrediencemi jako je mirin a saké. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a objevte kouzl...

Dýňové Donabe

Pokud milujete asijskou kuchyni, určitě si tento recept vychutnáte stejně, jako já. Je rychlý na přípravu a užijete si spoustu chutí a konzistencí.

Hlívové špízy

Podzim a houby patří k sobě, proto přináším snadný recept na pečené špízy z hlívy. Marinovaná v pikantní omáčce, pečená do křupava a ozdobená sezamem a byl...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

Podzimní Dolsot Bibimbap

Podzimní Dolsot Bibimbap – korejský pokrm plný barev a chutí, který si každý promíchá podle své chuti. S křupavou kůrkou na dně hrnce a lahodnou omáč...