- 280 g vařené cizrny
- 1 okurka
- sezamové semínko
- olivový olej
- česnek
- sůl
- tamari
Na zálivku:
- půl skleničky vody
- 1 lžička gochujangu
- 1 lžíce mirinu
- 2 lžíce tamari
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžičky rýžového sirupu
Recept na korejskou cizrnu s okurkou
- Připravte zálivku rozmícháním všech ingrediencí.
- Na pánev dejte trochu olivového oleje, nasekaný česnek a cizrnu. Na prudkém plameni osmahněte.
- Poté přidejte připravenou zálivku a povařte dokud omáčka nezhoustne.
- Na vál dejte umytou okurku a válečkem jí roztlučte na kusy – zvláštní asijská technika, ale musím říct skvělá.
- Takto rozdrcenou okurku dejte do mističky s cibulkou, pokapejte trochou tamari a posypte opraženým sezamovým semínkem.
- Do misky dejte cizrnu a navrch nasypte ochucenou okurku.
Praktické
- Můžete podávat jak teplé s rýží, tak vychladlé jako salát.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cozrnovou nebo pohankovou.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář