- listy maliníku
- listy meduňky
- okvětní lístky růže svraskalé
- okvětní lístky růže stolisté
Jak připravit bylinkový oxidovaný čaj
- Nasbíráme zdravé, čisté listy a necháme je zavadnout.
- Pak narušíme jejich strukturu – zmuchláme je.
- Napěchujeme na husto do skleničky.
- Položíme na slunečné místo, listy se zapaří a zhnědnou. Oxidace trvá tak 24 – 48 hodin.
- Poté usušíme.
- Uchováme ve sklenici a necháme dozrát až dva měsíce pro plnou chuť.
Praktické
- Takto zoxidované listy mají chutnat jako černý čaj.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bylinky nebo květy léčivek nebo jedlých květin.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
ty jo mela jsem japonsky caj z listu boruvky, japonci ho piji jako neteinovou nahrazku, a byl fakt vyborny chutnal jako cerny a dlouho jsem premyslela jak ho vyrobit doma, boruvky jsou zadara v lese, ze jo. :)
Tohle hned Verčo zkusím, mám nadúrodu bylinek :-)