Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Podzimní kaštanový krém

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.

Ingredience
6-7 porcí
  • 120 g kaštanové mouky
  • 700 ml rýžového mléka
  • vanilka
  • 12 datlí
  • lískové oříšky
  • 2 jablka
  • hřebíček
  • skořice
  • voda
  • rýžový sirup
  • 30 g hořké vysokoprocentní čokolády

Stravuju se celkem zodpovědně, inspiruju se recepty na Jíme Jinak. Ale když jsem se v létě viděla na videu v plavkách...

Jak připravit Podzimní kaštanový pudink

  1. Do mixéru nasypejte kaštanovou mouku, přidejte datle, vanilku, mléko a rozmixujte. Směs přendejte do hrnce a vařte, dokud krém nezhoustne. Po celou dobu míchejte, aby se krém nepřipálil a neudělaly se žmolky. Pokud ho chcete velmi jemný, po uvaření ho ještě rozšlehejte elektrickým šlehačem.
  2. Rozdělte krém do pohárků.
  3. Rozpusťte čokoládu v troše horké vody, pořádně jí vymíchejte. Čokoláda nemusí být příliš hustá, lepší je tekutější.
  4. Polijte krém čokoládou.
  5. Do kastrůlku dejte hřebíček, kus skořice, vodu a nakrájená jablka. Vařte do změknutí jablek. Pokud jsou jablka kyselejší, ke konci varu vmíchejte trochu rýžového sirupu.
  6. Jablka dejte do pohárků navrch krému a ozdobte lískovými oříšky.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Krém je dobrý i vychlazený, což se hodí na teplé dny místo zmrzliny, ale jelikož je to krém podzimní, doporučuji konzumovat vlažný nebo ještě teplý.

Obměna

  • Můžete použít i hrušky nebo jiné podzimní ovoce.
  • Místo lískových oříšků můžete ozdobit mandlí nebo vlašskými ořechy.

Děti

  • Veganský dezert vhodný pro děti od 2 let, ale pozor na tvrdé oříšky, bez čokolády jej můžete dávat už dětem od roka i dříve, pokud už jedí ovoce.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana3112
29. 10. 2024

Ahoj Vierko, prosím mám dotaz. Nemám žádné zkušenosti s kaštanovou moukou. Dnes jsem poprvé vyzkoušela tento recept, ale chuťově mi krém z kaštanů přišel lehce nahořklý. Je to správně, nebo špatně? Očekávala jsem nasládlou chuť. Použila jsem kaštanovou mouku z obchodu VITAL COUNTRY. Obvykle nakupuji na COUNTRY LIFE, ale tam kaštanovou mouku neměli. Země původu je uváděna ITÁLIE.🤔Předem děkuji zaodpověď 🌞

Vierko, opět úžasný recept! Mouku jsem si udělala sama usušením z nadrobno rozmixovaných syrových jedlých kaštanů. Mléko jsem měla makové, tak jsem ho naředila, aby mi nepřebíjelo tu skvělou kaštanovou chuť. Jinak vše podle receptu. Děkuji za inspiraci.😊👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rooibos Yogi panna cotta s jahodami (bez lepku, bez cukru, bez mléka)

Máme tu sezonu jahod, takže toho využijte. Dejte se do toho! Osvěžující panna cotta, sladká tečka po obědě nebo luxusní dezert pro návštěvu.

Jablečné mousse se skořicí

Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava j...

Kaštanové střapáče

Skvělé a zdravé mlsání bez sladidel a cukru, výtečná rychlovka téměř bez práce. Snadno připravíte v bezlepkové variantě.

Kakaový puding s třešněmi

Tento puding je opravdu výborný a jeho konzistence je perfektní. Recept pochází z knihy proslulého italského doktora F. Berrina.

Kakaový chia pudink

Když nás honí mlsná a není moc času, chia pudink to vždy jistí.

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...