- 1 hrnek pohankové celozrnné mouky
- 1/2 hrnku bezlepkových ovesných vloček
- 2-3 hrsti vlašských ořechů
- 2-3 hrsti rozinek
- troška agávového sirupu
- několik lžic kvalitního oleje
- v případě potřeby pár lžic vody
- kůra z 1 bio pomeranče
- špetka himalájské soli
- čokoláda na máčení (nemusí být)
- rum/mirin
Postup
- Rozinky předem namočíme ve vodě s rumem nebo mirinem (já dala rum, ve kterém byly několik měsíců višně).
- Vlašské ořechy rozmixujeme spolu s nabobtnanými rozinkami a olejem (kdo chce sušenky jemné, přidá i vločky).
- Smícháme suché ingredience a k nim vmícháme rozmixované ořechy s rozinkami a olejem. Kdo má rád sladší nebo nechce moc rozinek, přidá obilný sirup (nebo jiné oblíbené sladidlo).
- Přidáme též nastrouhanou kůru a hněteme, dokud z přísad nemáme těsto, ze kterého se dají tvořit kuličky. Pokud je těsto moc hrudkovité, přidáme trochu vody, pokud je moc řídké, dosypeme trochu mouky.
- Vytvoříme kuličky, které formujeme pomocí skleničky s pěkným dnem (já měla prastarou duritku). Otočíme skleničku dnem vzhůru, na dno přitlačíme kuličku a jakmile zaplníme celé dno, opatrně “vyloupneme” sušenku.
- Pečeme v předehřáté troubě při 180°Ca asi 10 minut (záleží na tloušťce sušenek a výkonnosti trouby).
- Jakmile začnou vonět a okraje zezlátnou, vytáhneme z trouby a po vychladnutí spodní část sušenek můžeme namáčet v čokoládě.
Dobrou chuť. :-)
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Moc děkuji za recept, těsto jsem použila na korpus koláče (navrch bylo jablečné pyré) a dopadlo to skvěle! Příště zkusím sušenky, budou určitě skvělé.
Dělám všechno od oka, oleje dávám jen trochu, vody můžeš dát klidně víc, tak aby se ti s tím dobře pracovalo, ale když by jí bylo moc, tak by se možná zas moc lepilo a nechtělo by se vyklopit ze dna skleničky. Je to jak píše Eva závislé na více okolnostech. Já to dělala hned čerstvé bez odležení a vodu jsem maličko taky dolívala, aby to nebylo tak suché.