- cca 2 kg rybízu (červeného, černého či bílého)
- 8 až 10 litrů vody
- 2 litry sladu
- špetka soli
- demižon, bulkátko, špunt a něco na utěsnění
Recept na lahodné víno z rybízu krok za krokem
- Rybíz omyjeme a zbavíme zelených stopek.
- Svaříme slad ve vodě se špetkou soli a necháme zcela vychladnout.
- Rybíz dáme do demižonu a zalijeme svařenou vodou se sladem. Necháme místo na kvašení.
- Upevníme bulkátko, zaděláme špunt, aby se nedostal dovnitř vzduch a necháme v temnu kvasit.
- Pravidelně kontrolujeme, zda je v bulkátku voda.
- Víno by mělo být hotové za 2 až 3 měsíce, pak ho stáčíme do lahví.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- V případě bezlepkové diety použijte rýžový slad.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Alkohol je povolen? Nebo je to domácí slabé na chuť?
Rád bych věděl proč se sváří ten slad, když se nepoužije alespoň v návodu.