Italské tradiční recepty

Zuppa farinata toscana – toskánská polévka farinata

Polévka z černé kapusty, fazolí a kukuřičné mouky. Patří k chudé tradici, navazuje na vznik a šíření slavnější ribollity a prochází různými úpravami v závi...

Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá oliv...

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty ...

Italské vánoční cannelloni (fotopostup)

Pokud vyzkoušíte, dejte vědět. Recept je delší, a proto je i sváteční a určitě i na Vánoce nezklame.