Můžete si pochutnat, uspokojit chuť po smažené bílkovině i bramborovém salátu, a přitom můžete jít po večeři zlehka rozbalovat vánoční dárky. Po našem štědrovečerním menu vám zaručeně nebude těžko, ani vás nechytne žlučník :-)

A pokud poskládáte obilovinu (polenta v bramborovém salátu), luštěninu (restovaný tempeh nebo tofu v hrašce) a tepelně upravenou zeleninu (zelenina v salátu a zelenina v hrašce), máte dokonalý kompletní talíř. Můžete se tedy bez obav od rána postit, večer to bude kompletní!

Skladba talíře

Postup

Vše se dá připravit zároveň při jednom vaření, bude vám to trvat cca 40 – 60 minut podle toho, pro kolik osob budete vařit a kolik toho dokážete usmažit najednou.

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

  1. Dievčatá, úprimne Vás obdivujem. Ja som zmenu jedálnička vzala pozvoľna, a v podstate sa posúvam malými krokmi k jedeniu “inak”. Na Vianoce som však urobila úplnú klasiku. Večeru som si užila, to ťažké bruško už menej. Čo ma však prekvapilo (a riadne) bol fakt, že dnes ráno som si na raňajky dala jáhlovú kašu (a to manžel vybral na stôl opekance a kapustnicu :D). Jednoducho som sa nechcela ráno napchať a len tak sa povaľovať bez energie celý deň. Ten Váš zemiakový šalát budem musieť vyskúšať :). Ďakujem Vám za inšpiráciu, a pocit pohody, ktorý cítiť z každého článku.

    • Děkujeme Lea za milý komentář. Však ono to není od věci se občas takhle nacpat, člověk je pak spojený i s prázdnějším břichem 🙂 Pohoda je důležitá! 🙂

  2. Holky, Heleno a Evo, a co vaříte na Boží hod a na Štěpána? Stědrovečerní menu mám vyřešené, ale pořád přemýšlím, co uvařit další sváteční dny? Moc děkuji za inspiraci.

    • Musím říct, že to nějak tradičně nehrotím, většinou už vařím podle toho, na co mám zrovna chuť. Ale během svátků obvykle některý den zařazuji houbového kubu s kroupama a čočku na několik způsobů, aby se neřeklo a taky že nám to chutná 🙂

  3. Ale jinak se musim jeste podelit.. 🙂 Manzel k smrti nema rad polentu, ale kdybyste ho videli, jak do sebe vas “bramborovy” salat poucal, to byste se fakt pobavili 😀 Uz ze zasady doma nikdy nerikam co ktery pokrm obsahuje a ze je nedejbuh zdravy! A to byste neverili, jak to funguje! 😀 Dokonce mi bylo manzelem navrhnuto, ze ho musime udelat na Vanoce!! (a to uz jsem si pripravovala scenar, jak to doma podam, aby to proslo.. 😀 ). Tak Vam taky preji, aby vam to proslo 😉 Krasne svatky vsem! 🙂

    • Díky, Vigar, to byl nějaký koprový šotek 🙂 Už jsem to opravila, díky za upozornění!

  4. U nás doma se rybí polévka nikdy nedělala, mívali jsme tradičně hrachovku ze zeleného hrachu (sušeného) s opečenými kostičkami chleba.

  5. Zajímalo by mě jakou polévku vaříte na tuto sváteční večeři, když ne rybí. U nás se už dlouho vaří pórková. Jak to máte vy ostatní?

    • My milujeme bramboračku s houbama, takže když už vaříme polévku, tak takovou, ale samozřejmě po našem. Není to ani tak tradice, doteď jsem přímo nepromýšlela, jako dělat polévku. Prostě ji máme rádi, tak její varianty vaříme častěji 🙂

  6. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekChcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky
Další článekKrásné Vánoce a chutný nový rok