Můžete si pochutnat, uspokojit chuť po smažené bílkovině i bramborovém salátu, a přitom můžete jít po večeři zlehka rozbalovat vánoční dárky. Po našem štědrovečerním menu vám zaručeně nebude těžko, ani vás nechytne žlučník :-)

Pokud poskládáte obilovinu (polenta v bramborovém salátu), luštěninu (restovaný tempeh nebo tofu v hrašce) a tepelně upravenou zeleninu (zelenina v salátu a zelenina v hrašce), máte dokonalý kompletní talíř. Můžete se tedy bez obav od rána postit, večer to bude kompletní!

Skladba talíře

Postup

Vše se dá připravit zároveň při jednom vaření, bude vám to trvat cca 40 – 60 minut podle toho, pro kolik osob budete vařit a kolik toho dokážete usmažit najednou.

Přejeme krásné Vánoce a dobrou chuť!

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...
  1. Dievčatá, úprimne Vás obdivujem. Ja som zmenu jedálnička vzala pozvoľna, a v podstate sa posúvam malými krokmi k jedeniu „inak“. Na Vianoce som však urobila úplnú klasiku. Večeru som si užila, to ťažké bruško už menej. Čo ma však prekvapilo (a riadne) bol fakt, že dnes ráno som si na raňajky dala jáhlovú kašu (a to manžel vybral na stôl opekance a kapustnicu :D). Jednoducho som sa nechcela ráno napchať a len tak sa povaľovať bez energie celý deň. Ten Váš zemiakový šalát budem musieť vyskúšať :). Ďakujem Vám za inšpiráciu, a pocit pohody, ktorý cítiť z každého článku.

    • Děkujeme Lea za milý komentář. Však ono to není od věci se občas takhle nacpat, člověk je pak spojený i s prázdnějším břichem 🙂 Pohoda je důležitá! 🙂

  2. Holky, Heleno a Evo, a co vaříte na Boží hod a na Štěpána? Stědrovečerní menu mám vyřešené, ale pořád přemýšlím, co uvařit další sváteční dny? Moc děkuji za inspiraci.

    • Musím říct, že to nějak tradičně nehrotím, většinou už vařím podle toho, na co mám zrovna chuť. Ale během svátků obvykle některý den zařazuji houbového kubu s kroupama a čočku na několik způsobů, aby se neřeklo a taky že nám to chutná 🙂

  3. Ale jinak se musim jeste podelit.. 🙂 Manzel k smrti nema rad polentu, ale kdybyste ho videli, jak do sebe vas „bramborovy“ salat poucal, to byste se fakt pobavili 😀 Uz ze zasady doma nikdy nerikam co ktery pokrm obsahuje a ze je nedejbuh zdravy! A to byste neverili, jak to funguje! 😀 Dokonce mi bylo manzelem navrhnuto, ze ho musime udelat na Vanoce!! (a to uz jsem si pripravovala scenar, jak to doma podam, aby to proslo.. 😀 ). Tak Vam taky preji, aby vam to proslo 😉 Krasne svatky vsem! 🙂

    • Díky, Vigar, to byl nějaký koprový šotek 🙂 Už jsem to opravila, díky za upozornění!

  4. U nás doma se rybí polévka nikdy nedělala, mívali jsme tradičně hrachovku ze zeleného hrachu (sušeného) s opečenými kostičkami chleba.

  5. Zajímalo by mě jakou polévku vaříte na tuto sváteční večeři, když ne rybí. U nás se už dlouho vaří pórková. Jak to máte vy ostatní?

    • My milujeme bramboračku s houbama, takže když už vaříme polévku, tak takovou, ale samozřejmě po našem. Není to ani tak tradice, doteď jsem přímo nepromýšlela, jako dělat polévku. Prostě ji máme rádi, tak její varianty vaříme častěji 🙂

  6. Zobrazit všech 19 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNastává zimní slunovrat – moc temných sil vrcholí. Jak slavíte Kračun?
Další článekVánoce, televize a tak