PS: Chceš zdravě shodit na léto?
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
Rozsáhlá studie o příčinách násilí a válek z pohledu kosmických energií a lidské stravy.
Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!
Vypada lakave. Nas skoro triletak se zacal poohlizet po cokoladovych dobrotach, co naplat, kdyz ma maminku cokoholicku : D radi vyzkousime, diky za recept.
Petro, možná jsi je měla mokré a prskala voda. Mohlo být i vlhčí samotné těsto. Já tedy smažím právě z důvodů totálního znečištění sporáku i podlahy opravdu vyjímečně. A u lidí, co jsem kde byla, kteří často smaží, tak mají vždy zaprskanou linku, sporák… Ale jáhly mírně zahřívají, takže na léto bych doporučila spíše opečenou polentu :-), třeba raději v horkovzdušné fritéze.
Péti, všechny placky dělám v troubě. Nejsou tak křupavé, ale v mém věku se smažení na oleji vyhýbám.
Placky jsem zatím dělala jen jednou, někdy v únoru nebo březnu. Dala jsem do nich sezamová semínka a pesto z medvědího česneku (to jsem se dočetla v komentáři a jelikož mi pesta ještě trochu zbývalo, hned bylo jasné, kam s ním 😊). Bylo to výborné, ale celou dobu smažení mi placky na oleji hodně prskaly. Dávala jsem je do hodně rozpáleného oleje, pak jsem teplotu zkusila zmírnit, ale prskání nepřestávalo. Nevíte někdo, čím to mohlo být a co s tím? Zkoušel tu někdo pečení těchto placek v troubě?
Vážně měly doma úspěch, ale ten sporák od oleje je vlastně jediný důvod, proč jsem tenhle recept zatím nezopakovala.
Skvělá omáčka, lehká, svěží chuť, s polentovým knedlíkem a ochuceným tofu fakt mňamka👍
Buďte první, kdo napíše komentář