Magda: Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi v Jarní očistě, připomenutí čehokoliv je přínosné a výsledky se dostavují okamžitě. Paráda ?.
PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !
Magda: Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi v Jarní očistě, připomenutí čehokoliv je přínosné a výsledky se dostavují okamžitě. Paráda ?.
Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !
Podařilo se nám uchovat semínka: cukr. hrášku a hrášku, keříč. a pnoucích fazolí, kopru, ředkviček, lichořeřišnice, afrikánů, měsíčku, slaměnky, koriandru, dýní Hokaido (ale bez ručního opylování), salátu, papriky, rajčat, pórku, šnytlík se vysemenil sám, rukola, několikametrové slunečnice pro ptáky, arašídy a cizrna (jen trošku jako ,,pokus”), cibuli ,,sazečku” (ale jak ji uchovat, při jaké teplotě/vlhkosti do dalšího roku)? To samé s česnekem, jak (teplota/vlhkost) na uchování sadby? Myslím, že jako začátečníkům, kteří se snaží již 3. rokem to je docela slušný výsledek.
Stevie a bazalka kvetla, taktéž máta, dobromysl, yzop, levandule aj. Ale nenapadlo nás schovávat semínka.
Ale nedozrála nám semínka okurek, cuket, mangoldu, kedlubny také netušíme, jak se semenaří, dokonce na několika bramborách se udělala semena. Stále je co se učit nového…, a tj. na tom to krásné. Příroda neustále něčím novým překvapuje.
Tady se resi, aby nedoslo ke krizeni…aby vam z oranzoveho hokkaida vyrostlo zase oranzove hokkaido….
Dobrý večer,
jak ,,opylovat ručně” dýně, cukety atd. My je prostě sklidíme ze záhonu, uskladníme (dýně) v pokoj. teplotě a když jdeme vařit a dýně je hezká tvarem, barvou atd., dobře zralá, tak vyndáme semena a necháme si je usušená na příští rok a normálně to funguje… Na začátku jsme měli BIO SEMENA např. Hokaida, cuket atd. Tak jaké ,,ruční opylování”? Máme vždy více sazenic a v květech ,,pracují” včeličky…
Buďte první, kdo napíše komentář