Ingredience na 1 pekáč:
1 brokolice
1-2 balení bílého tofu
1 vetsi cibule
Krukuma (nemusi být, ale dodá pěknou barvu i příchuť)
Olej
Sůl
Těstoviny (celozrnné nebo kukuřičné spagety či jiné nudle)

Postup
Nejprve si dáme vařit těstoviny dle návodu. Mezitím opláchneme brokolici a napaříme na pařáčku, aby krapet změkla, ale nemusí se úplně rozpadat 🙂 Zatím si na oleji zesklovatím osolenou cibuli a popráším kurkumou a vedle povařím pár minut ve vařící osolené vodě tofu (pro zrychlení a zjednodušení lze v jednom hrnci vařit tofu a nad tím napařovat tu brokolici, jen je jí celkem hodně a tak se mi občas napařuje delší dobu). Hotovou cibulku rozmixuji společně s povařeným tofu a vodou do hladka, vzniklá konzistence něco jako hořčice a nebo může být ještě řidší.
Poté jiz smichám brokolici s těstovinou a vkládám do vymazaneho pekáčku. Navrch rozetřu/rozliju tofu sýr a peču cca 20 minut na 175 st.

Recept je velmi variabilní – lze použit skoro jakoukoli zeleninu, kterou mate doma, a zrovna tak i těstovinu. Kombinací je nespočetně a vždy máte navíc kompletní talíř 🙂
Kdo má doma ještě strávníky na konvenční klasické kuchyni, může pro ně čast pekáče poklást např hermelinem nebo nivou a sám si dát pouze tu půlku s tofu. Tak to občas chodí u nás, proto jenom jako tip. Dobrou chuť.

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

7 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Bylo to moc dobré, díky za recept. Jen to bylo takové sušší. Nevím, zda jsem neudělala něco špatně.

  2. Děkuji Leo za prima recept, na něco podobného jsem se chystala
    a díky Tobě konečně i zkusila. Neměla jsem brokolici, tak jsem
    zamíchala mrkev s hráškem.U nás když něco projde napoprvé
    u starší dcerky, tak to je teda něco
    a ona si i 2 x přidala 🙂

    • Tak to mě moc těší, Dani 🙂 my tuhle kombinaci milujem celkem v jakémkoli provedení, dokonce i bez těstovin. Tak jsem ráda, že chutná i vám.

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRegenerace plic a tlustého střeva
Další článekRýžová kaše se slunečnicovými semínky