Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Zapečená brokolice s těstovinou

Uvařeno

Potýkala jsem se se spoustou zdravotních problémů, které jsem se řešila léky. Chtěla jsem to změnit a tak jsem hledal...

Ingredience na 1 pekáč:
1 brokolice
1-2 balení bílého tofu
1 vetsi cibule
Krukuma (nemusi být, ale dodá pěknou barvu i příchuť)
Olej
Sůl
Těstoviny (celozrnné nebo kukuřičné spagety či jiné nudle)

Postup
Nejprve si dáme vařit těstoviny dle návodu. Mezitím opláchneme brokolici a napaříme na pařáčku, aby krapet změkla, ale nemusí se úplně rozpadat :-) Zatím si na oleji zesklovatím osolenou cibuli a popráším kurkumou a vedle povařím pár minut ve vařící osolené vodě tofu (pro zrychlení a zjednodušení lze v jednom hrnci vařit tofu a nad tím napařovat tu brokolici, jen je jí celkem hodně a tak se mi občas napařuje delší dobu). Hotovou cibulku rozmixuji společně s povařeným tofu a vodou do hladka, vzniklá konzistence něco jako hořčice a nebo může být ještě řidší.
Poté jiz smichám brokolici s těstovinou a vkládám do vymazaneho pekáčku. Navrch rozetřu/rozliju tofu sýr a peču cca 20 minut na 175 st.

Recept je velmi variabilní – lze použit skoro jakoukoli zeleninu, kterou mate doma, a zrovna tak i těstovinu. Kombinací je nespočetně a vždy máte navíc kompletní talíř :-)
Kdo má doma ještě strávníky na konvenční klasické kuchyni, může pro ně čast pekáče poklást např hermelinem nebo nivou a sám si dát pouze tu půlku s tofu. Tak to občas chodí u nás, proto jenom jako tip. Dobrou chuť.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
29. 8. 2023

Takova dobrota ♥️ měli jsme s omáčkou z fazolek a salat
SALÁT
✅vařená čočka
✅cibule
✅rajčátka
✅Petrželka
✅pickles z červené řepy
✅strouhaný kvašák
✅strouhané ředkvičky
✅aquafaba majonéza
✅sůl
✅pepř

Dobrý den, děkuji za inspiraci na recept. Dneska jsem to zkoušela, ovšem nepustila jsem se do rozmixování tofu, jen jsem ho najemno nastrouhala. Jaksi mě zaskočilo tofu vařit ve vodě. Zajímá mě- jak? Nikdy jsem o úpravě tofu vařením ve vodě neslyšela :-)
1. Mohla byste mi prosím upřesnit, jak na to? Celou tu kostku nebo nakrájet to na kousky?
2. A ono se to jen ohřeje nebo roztopí?
3. Co se získá tím, když se povaří pár minut ve slané vodě, než kdyby se mixovalo rovnou, jak ho člověk vytáhne z ledničky?

Možná se ptám jak hotentot, ale raději chvilku vypadat jak hotentot, a raději se dozvědět, jak vařit tofu ve vodě :-) Děkuji!!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Těstovinový salát s houbami a chřestem

V teplých dnech přijde k chuti lehký, osvěžující salát s chřestem.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.
7
26

Jíme Jinak v kuchyni: Chutný oběd za 30 minut

Chutný a zdravý oběd pro celou rodinu, polévka i hlavní jídlo, se dá bez problémů připravit za 30 minut i s úklidem kuchyně! Jak to zvládnout? Pojďte s nám...

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna...

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Zelí na sladkokyselo

Zelí na sladko-kyselo se dá hravě připravit i bez cukru a klasického octa.