Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

Uvařeno
bez mléka

S tímhle receptem zabodujete i u strávníků zvyklých na klasiku.

Ingredience
4 menší porce
  • 150 g domácího veganského tvarohu
  • 120 g celozrnných těstovin
  • hlíva ústřičná
  • pórek
  • mletá červená paprika
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • česnek
  • sůl
  • strouhanka

Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát...

Jak připravit Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

  1. Nejdříve si den předem připravte tvaroh dle receptu.
  2. Uvařte těstoviny, trochu je pokapejte olejem aby se neslepili a dejte stranou.
  3. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte na kousky nakrájený pórek, mletou červenou papriku, osolte a orestujte. Můžete podlít trošičkou vody a podusit pórek do měkka. Dejte stranou.
  4. Do pánve po pórku dejte nasekaný česnek, hlívu nakrájenou na malé kousky, osolte a orestujte. Dejte stranou.
  5. Do mísy dejte tvaroh, houby a pórek, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a pořádně promíchejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny. Ochutnejte a popřípadě dolaďte solí.
  6. Vymažte olejem zapékací keramické misky, které mohou do trouby, vysypte je strouhankou a napěchujte do nich připravenou směs. Povrch lehounce posypte strouhankou a pokapejte olejem.
  7. Zapékejte v troubě dokud nezezlátne povrch.

Praktické

  • Toto jídlo je dobré jak teplé, tak i vychladlé. Servírujte přímo v miskách a nebo vyklopte na talíř, pokud se vám to za tepla povede.
  • Skvěle se hodí na svačinu.

Obměna

  • Volte jakoukoliv těstovinu malého formátu.
  • Můžete použít i jiné houby nebo i bezlepkové těstoviny a strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Podzimní košíčky – foto postup

Tyto košíčky jsou skvělé jako milé překvapení pro vaše hosty. Myslím, že jídlo připravené s nadšením a láskou chutná lépe, i když je s ním trochu práce. Te...

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

Sváteční zapečené nadívané žampiony s čočkou a rýží

I o svátcích se dá jíst jinak, chutně přitom zdravě a barevně. Sice to není klasika, ale proč nepřekvapit rodinu nebo hosty něčím novým?

Špagety s rapini a žampióny

Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na stole....

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.