Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

Uvařeno
bez mléka

S tímhle receptem zabodujete i u strávníků zvyklých na klasiku.

Ingredience
4 menší porce
  • 150 g domácího veganského tvarohu
  • 120 g celozrnných těstovin
  • hlíva ústřičná
  • pórek
  • mletá červená paprika
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • česnek
  • sůl
  • strouhanka

Každý večer mi bylo zle, cítila jsem oblast jater a žlučníku, byla jsem téměř pořád na kapkách na trávení. Po přechod...

Jak připravit Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

  1. Nejdříve si den předem připravte tvaroh dle receptu.
  2. Uvařte těstoviny, trochu je pokapejte olejem aby se neslepili a dejte stranou.
  3. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte na kousky nakrájený pórek, mletou červenou papriku, osolte a orestujte. Můžete podlít trošičkou vody a podusit pórek do měkka. Dejte stranou.
  4. Do pánve po pórku dejte nasekaný česnek, hlívu nakrájenou na malé kousky, osolte a orestujte. Dejte stranou.
  5. Do mísy dejte tvaroh, houby a pórek, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a pořádně promíchejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny. Ochutnejte a popřípadě dolaďte solí.
  6. Vymažte olejem zapékací keramické misky, které mohou do trouby, vysypte je strouhankou a napěchujte do nich připravenou směs. Povrch lehounce posypte strouhankou a pokapejte olejem.
  7. Zapékejte v troubě dokud nezezlátne povrch.

Praktické

  • Toto jídlo je dobré jak teplé, tak i vychladlé. Servírujte přímo v miskách a nebo vyklopte na talíř, pokud se vám to za tepla povede.
  • Skvěle se hodí na svačinu.

Obměna

  • Volte jakoukoliv těstovinu malého formátu.
  • Můžete použít i jiné houby nebo i bezlepkové těstoviny a strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Jarní pohankový kuba

Tradiční kuba se dělá na Vánoce z ječmenných krup. My jsme si ale připravili jeho výbornou jarní verzi s kopřivou.

Dlouhé batátové gnocchi s oříšky a houbami

Pro tento recept jsem zvolila velmi jednoduché ingredience, aby nepřebily chut batátových noků. Chce to jen trošku trpělivosti při přípravě.

Sváteční ravioli s mandlovou ricottou

Na italském stole v období svátků nesmí chybět plněné těstoviny. Proč je nezkusit i u nás? Tento recept opravdu stojí to za to. Je připraven v duchu pravid...