Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

Uvařeno
bez mléka

S tímhle receptem zabodujete i u strávníků zvyklých na klasiku.

Ingredience
4 menší porce
  • 150 g domácího veganského tvarohu
  • 120 g celozrnných těstovin
  • hlíva ústřičná
  • pórek
  • mletá červená paprika
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • česnek
  • sůl
  • strouhanka

Po dětech jsem začala přibývat na váze. Vyzkoušela jsem snad všechny diety, sportovala jsem, ale hubnout se nedařilo....

Jak připravit Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

  1. Nejdříve si den předem připravte tvaroh dle receptu.
  2. Uvařte těstoviny, trochu je pokapejte olejem aby se neslepili a dejte stranou.
  3. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte na kousky nakrájený pórek, mletou červenou papriku, osolte a orestujte. Můžete podlít trošičkou vody a podusit pórek do měkka. Dejte stranou.
  4. Do pánve po pórku dejte nasekaný česnek, hlívu nakrájenou na malé kousky, osolte a orestujte. Dejte stranou.
  5. Do mísy dejte tvaroh, houby a pórek, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a pořádně promíchejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny. Ochutnejte a popřípadě dolaďte solí.
  6. Vymažte olejem zapékací keramické misky, které mohou do trouby, vysypte je strouhankou a napěchujte do nich připravenou směs. Povrch lehounce posypte strouhankou a pokapejte olejem.
  7. Zapékejte v troubě dokud nezezlátne povrch.

Praktické

  • Toto jídlo je dobré jak teplé, tak i vychladlé. Servírujte přímo v miskách a nebo vyklopte na talíř, pokud se vám to za tepla povede.
  • Skvěle se hodí na svačinu.

Obměna

  • Volte jakoukoliv těstovinu malého formátu.
  • Můžete použít i jiné houby nebo i bezlepkové těstoviny a strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

Vánoční gratinovaný celer se žlutou hlívou na polentě

Tento recept by mohl být inspirací, jak si ozvláštnit vánoční menu dalším netradičním, ale zároveň chutným a zdravým pokrmem.

Špagety s rapini a žampióny

Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na stole....

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

Kakaové tagliatelle

Tento recept je opravdu sváteční, pro zpestření menu nebo třeba jako netradiční pohoštění pro hosty. Věřte, že vás tato kombinace nezklame. Kakao si moc do...