S tímhle receptem zabodujete i u strávníků zvyklých na klasiku.

Ingredience
4 menší porce
  • 150 g domácího veganského tvarohu
  • 120 g celozrnných těstovin
  • hlíva ústřičná
  • pórek
  • mletá červená paprika
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • česnek
  • sůl
  • strouhanka

Jak připravit Zapečené těstoviny s hlívou a tvarohem

  1. Nejdříve si den předem připravte tvaroh dle receptu.
  2. Uvařte těstoviny, trochu je pokapejte olejem aby se neslepili a dejte stranou.
  3. Do pánve nalijte trochu oleje, přidejte na kousky nakrájený pórek, mletou červenou papriku, osolte a orestujte. Můžete podlít trošičkou vody a podusit pórek do měkka. Dejte stranou.
  4. Do pánve po pórku dejte nasekaný česnek, hlívu nakrájenou na malé kousky, osolte a orestujte. Dejte stranou.
  5. Do mísy dejte tvaroh, houby a pórek, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a pořádně promíchejte. Nakonec vmíchejte i uvařené těstoviny. Ochutnejte a popřípadě dolaďte solí.
  6. Vymažte olejem zapékací keramické misky, které mohou do trouby, vysypte je strouhankou a napěchujte do nich připravenou směs. Povrch lehounce posypte strouhankou a pokapejte olejem.
  7. Zapékejte v troubě dokud nezezlátne povrch.

Praktické

  • Toto jídlo je dobré jak teplé, tak i vychladlé. Servírujte přímo v miskách a nebo vyklopte na talíř, pokud se vám to za tepla povede.
  • Skvěle se hodí na svačinu.

Obměna

  • Volte jakoukoliv těstovinu malého formátu.
  • Můžete použít i jiné houby nebo i bezlepkové těstoviny a strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Cítím se lépe, kila mizí a manžel si pochutnává se mnou (Jarmila)

Jarmila: Ahoj všichni, chtěla bych touto cestou moc poděkovat...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

Cítím se báječně a i můj pes je spokojený :-) (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, jsem ve 12 dnu. Přesunula jsem...

Kamarátka neverila, ako som sa zmenila (Marta)

Marta: Pomaly sa mi končí vstup "do plavek". A pokračujem...

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Objevila jsem kapustu a nemohu se jí nabažit!

Stipl2: Misto cizrny sel do hrnce opeceny tempeh a...

S rodinou jsem to zvládla skvěle (Iveta)

Iveta: Ahoj všichni, taky přidám svůj příběh, třeba někomu...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak „zdravě“ čistím připálené nádobí
Další článekCelozrnné kornouty s paštikou