Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zapékané špagety

Uvařeno

Zapékané těstoviny jsou velmi oblíbené, i jednoduché a obyčejné špagety zapečením dostanou jinou strukturu. Křupavý povrch a měkký střed, jednoduché a rychlé.

Ingredience
  • 180 g špaget
  • 50 g papriky
  • 1 cibule
  • 50 g cizrnové mouky
  • 120 g silken tofu
  • 150 g vody
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • česnek
  • oregáno
  • 1 plná lžíce lahůdkového droždí
  • olivový olej

První fotky soutěžících v plavkách jsou tu! A je skutečně nač se dívat, někteří poslali neuvěřitelné “před̶...

Recept na zapékané špagety

  1. V misce smíchejte cizrnovou mouku s vodou a nechte jí přes noc namočenou.
  2. Na pánev s olivovým olejem dejte cibuli a papriku. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Do mixéru dejte orestovanou papriku s cibulí a silken tofu. Rozmixujte.
  4. V malé misce promíchejte strouhanku, nasekaný česnek a oregáno.
  5. Uvařte špagety al dente a hned je propláchněte pod studenou vodou.
  6. Špagety dejte do misky s cizrnovou moukou, osolte, přidejte lahůdkové droždí a promíchejte.
  7. Do pekáčku dejte pečící papír, pokapejte olejem a vytvořte hnízda ze špaget.
  8. Do středu dejte rozmixovanou zeleninu a vše posypejte pepřem a ochucenou strouhankou.
  9. Pečte do zlatova asi 35 – 40 minut. Poté přidejte čerstvou cibulku.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Nemusíte ani tvořit hnízda. Špagety jednoduše dejte na pekáček a polijte rozmixovanou zeleninou. Nožem pak nakrájejte na kusy.
  • Pečte podle vaší trouby.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny a strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej sůl a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Italský těstovinový salát

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Troccoli s hedvábným tofu

Recept pro milovníky těstovin a rychlých pokrmů. Omáčka z hedvábného tofu je jemná a sametová a zcela bez laktózy.

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Špagety Tři oříšky pro Popelku

Pokud jste milovníky špaget a velmi rychlých receptů, je tato italská klasika pro vás to pravé.

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské.