Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Zapékané špagety

Uvařeno

Zapékané těstoviny jsou velmi oblíbené, i jednoduché a obyčejné špagety zapečením dostanou jinou strukturu. Křupavý povrch a měkký střed, jednoduché a rychlé.

Ingredience
  • 180 g špaget
  • 50 g papriky
  • 1 cibule
  • 50 g cizrnové mouky
  • 120 g silken tofu
  • 150 g vody
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • česnek
  • oregáno
  • 1 plná lžíce lahůdkového droždí
  • olivový olej

Lída s váhou nikdy potíže neměla. Spíš naopak. Byla velmi štíhlá. Co ji ale trápilo...

Recept na zapékané špagety

  1. V misce smíchejte cizrnovou mouku s vodou a nechte jí přes noc namočenou.
  2. Na pánev s olivovým olejem dejte cibuli a papriku. Osmahněte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Do mixéru dejte orestovanou papriku s cibulí a silken tofu. Rozmixujte.
  4. V malé misce promíchejte strouhanku, nasekaný česnek a oregáno.
  5. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  6. Uvařte špagety al dente a hned je propláchněte pod studenou vodou.
  7. Špagety dejte do misky s cizrnovou moukou, osolte, přidejte lahůdkové droždí a promíchejte.
  8. Do pekáčku dejte pečící papír, pokapejte olejem a vytvořte hnízda ze špaget.
  9. Do středu dejte rozmixovanou zeleninu a vše posypejte pepřem a ochucenou strouhankou.
  10. Pečte do zlatova asi 35 – 40 minut. Poté přidejte čerstvou cibulku.

Praktické

  • Nemusíte ani tvořit hnízda. Špagety jednoduše dejte na pekáček a polijte rozmixovanou zeleninou. Nožem pak nakrájejte na kusy.
  • Pečte podle vaší trouby.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny a strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Italský těstovinový salát

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Troccoli s hedvábným tofu

Recept pro milovníky těstovin a rychlých pokrmů. Omáčka z hedvábného tofu je jemná a sametová a zcela bez laktózy.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Plněné těstoviny paccheri

Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo ...