Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Plněné těstoviny paccheri

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Vyzkoušejte recept na těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu, které se podávají s krémovou omáčkou z dýně a batátu. Jednoduché a lahodné veganské jídlo plné chutí, které potěší vaše chuťové buňky!

Ingredience
  • celozrnné paccheri
  • 75 g tempehu
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 130 g zelí Napa - pekingské zelí
  • olivový olej
  • dýně
  • batát
  • citrónová šťáva
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • shishito paprička (volitelné)
  • sezamová semínka
  • tamari

Za každou větou jsem si musela odkašlat, antibiotika už mi nezabírala.

Jak připravit těstoviny plněné směsí zeleniny a tempehu

  1. Nasekejte cibuli, tempeh, zelí a mrkev. Osolte. Vše dobře promíchejte.
  2. Do pánve dejte olej a nasekané suroviny, osmahněte a podle potřeby přidejte trochu vody. Za stálého míchání vařte. Po uvaření přidejte lahůdkové droždí, promíchejte. Nechte vychladnout. Hmota nesmí být vlhká.
  3. Dýni a batáty nakrájejte na kousky, podlijte vodou a vařte. Jakmile je zelenina uvařená, přidejte citrónovou šťávu, sůl a pepř. Rozmixujte.
  4. Těstoviny uvařte al dente. Slijte a naplňte připravenou směsí.
  5. Do pánve dejte olej, přidejte plněné paccheri, posypte sezamovými semínky a pár kousky shishito. Začněte restovat na středně vysokém plameni. Jakmile olej začne prskat, podlijte trochou vody, přikryjte a několik minut vařte. Na spodní straně těstovin by se měla vytvořit kůrka, otočte je a dovařte.
  6. Naservírujte krém z dýně a batátů a přidejte paccheri, posypejte čerstvě mletým pepřem, pažitkou a pár kapkami tamari
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Paccheri jsou druh těstovin z Kampánie, pocházející z neapolské tradice, mající tvar obřích makaronů, trubic, obvykle vyrobených z krupice z tvrdé pšenice.
  • Troška náplně z těstovin trochu uteče, proto s nimi na pánvi zacházejte opatrně.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójový tempeh, např. domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a nesójovou tamari např. pohankovou, hrachovou nebo cizrnovou.

Obměna

  • Papriku můžete použít jakoukoliv, nebo vynechat.
  • Můžete použít jakékoliv zelí nebo kapustu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření a papričku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...