Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Zelená polévka s knedlíčky

Uvařeno

Zelená polévka s knedlíčky plná zdravých surovin jako cizrna, daikon a brokolice. V tomto receptu využijete starý chléb a připravíte lahodné veganské jídlo plné chutí a vůní bylinek.

Ingredience
Na knedlíčky:
  • 140 g staršího kváskového chleba 
  • 140 g cizrny
  • 100 g sójového mléka
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • 1 lžička citrónové kůry z bio citrónu
  • 1 a 1/2 lžíce lahůdkového droždí
  • 40 g daikonových listů
  • 40 g pohankové mouky
  • muškátový oříšek
  • 1 lžička pískavice modré v prášku
  • sůl
  • pepř
Na polévku:
  • sakurajima daikon 
  • rapini
  • fialová brokolice
  • listy daikonu
  • pórek
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • prolisovaný česnek
  • čerstvá majoránka
  • ředkvičky microgreens 

Preferuju českou kuchyni, suroviny v jídelníčku jsem neznala, ale měla jsem motivaci zlepšit si zdraví, tak jsem zašl...

Recept na zelenou polévku s knedlíčky

  1. Do mísy rozdrobte chléb.
  2. Zalijte sójovým mlékem.
  3. V mixéru rozmixujte cizrnu s listy daikonu, dýňovým semínkem a prolisovaným česnekem.
  4. Do směsi přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek, pískavici modrou, lahůdkové droždí, majoránku, citrónovou kůru a rukama vytvořte těsto. Nechte odpočinout.
  5. Nakrájejte daikon, pórek, stonky brokolice a listy daikonu. Dejte je do hrnce a osmahněte.
  6. Přidejte rapini, sůl a vodu. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut.
  7. Zatímco se vývar vaří, vytvořte knedlíčky. Vhoďte je do vroucího vývaru a vařte asi 10 minut. Nakonec opepřete.
  8. Pokrm dokončete ředkvičkou microgreens.

Praktické

  • Pískavice modrá není to samé co pískavice řecká. Prodává jí např. Sonnentor.
  • Do receptu recyklujte starší domácí chléb.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko namísto sójového.

Obměna

  • Můžete použít jakýkoliv daikon.
  • Místo fialové brokolice můžete použít klasickou.
  • Místo rapini přidejte klidně např. kapustu. Prostě něco zeleného.
  • Místo listů z daikonu můžete použít třeba špenát, mangold, mrkvovou nať, samozřejmě jen pokud jí máte bio.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Semínkové bezlepkové karbanátky

Karbanátky bez masa, vajec, pečené v troubě a obalené ve směsi semínek. Zdravá pochoutka, kterou si můžete dopřát k zelenině, omáčkám, do sendvičů, jednodu...

Zapečený bezpluchý oves (fotopostup)

Vynikající kůrka, měkký střed a příchuť řepy. Toto jídlo je opravdu lahůdka a určitě si na něm pochutnáte i vy.

Cizrnová pečínka

Další verze oblíbené luštěninové sekané, do které můžete využít zbytky domácího pečiva.

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty ...

Špagety s fazolemi

Do tohoto receptu jsem zužitkovala nožičky hlívy a listy daikonu ze zahrady. Pokud máte vařené fazole, je to velmi rychlý recept.

Oranžový talíř

Syté jídlo, ve kterém najdete spoustu konzistencí, vůní a chutí. Postarají se o to bylinky a koření, proto je nevynechte.