Na těsto:
- 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 15 g ječného sladu
- 160 g ovesného mléka
- sůl
- pár kapek citrónové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
Na náplň:
- batát
- gochugaru
- prolisovaný česnek
- sůl
- lahůdkové droždí
Recept na čínské knedlíčky Baozi jinak
- Z ingrediencí na těsto zadělejte těsto. Výsledek má být poddajné, elastické, ale ne tuhé těsto. Nechte odpočívat.
- Napařte středně velký batát nakrájený na menší kousky.
- Batát dejte do mísy a přidejte ingredience na náplň. Promíchejte.
- Nakrájejte těsto na stejné kusy a vytvořte kuličku, kterou rozválíte na placku. Do placky dejte náplň a připravte typický knedlíček. Pokud máte tvořítko, bude to raz dva.
- Nastříhejte z pečicího papíru čtverce a na ně položte baozi. Dejte na pařák.
- Vařte na páře asi 15 minut. Poté vypněte plamen, nechte pár minut stát a teprve poté odklopte víko.
- Sloupněte z papíru a podávejte teplé s nějakou omáčkou či dipem
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Těsto nechte odpočívat. To je důležité.
- Můžete klidně připravit baozi ručně.
- Nevynechejte slad, v originálním receptu je cukr, kvůli konzistenci i chuti.
- Jak je vidět z fotografií, nejsou tak krásně bílé, protože nejsou z bílé mouky.
Obměna
- Místo ovesného mléka můžete použít i vodu. Nebo napůl sójové mléko a napůl voda.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme gochugaru.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !










Buďte první, kdo napíše komentář