Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Baozi jinak

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Máte rádi čínské plněné knedlíčky baozi? Vyzkoušejte je v jiné, zdravější verzi.

Ingredience
Na těsto:
  • 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 15 g ječného sladu
  • 160 g ovesného mléka
  • sůl
  • pár kapek citrónové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
Na náplň:
  • batát
  • gochugaru
  • prolisovaný česnek
  • sůl
  • lahůdkové droždí

Po dětech jsem začala přibývat na váze. Vyzkoušela jsem snad všechny diety, sportovala jsem, ale hubnout se nedařilo....

Recept na čínské knedlíčky Baozi jinak

  1. Z ingrediencí na těsto zadělejte těsto. Výsledek má být poddajné, elastické, ale ne tuhé těsto. Nechte odpočívat.
  2. Napařte středně velký batát nakrájený na menší kousky.
  3. Batát dejte do mísy a přidejte ingredience na náplň. Promíchejte.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Nakrájejte těsto na stejné kusy a vytvořte kuličku, kterou rozválíte na placku. Do placky dejte náplň a připravte typický knedlíček. Pokud máte tvořítko, bude to raz dva.
  6. Nastříhejte z pečicího papíru čtverce a na ně položte baozi. Dejte na pařák.
  7. Vařte na páře asi 15 minut. Poté vypněte plamen, nechte pár minut stát a teprve poté odklopte víko.
  8. Sloupněte z papíru a podávejte teplé s nějakou omáčkou či dipem

Praktické

  • Těsto nechte odpočívat. To je důležité.
  • Můžete klidně připravit baozi ručně.
  • Nevynechejte slad, v originálním receptu je cukr, kvůli konzistenci i chuti.
  • Jak je vidět z fotografií, nejsou tak krásně bílé, protože nejsou z bílé mouky.

Obměna

  • Místo ovesného mléka můžete použít i vodu. Nebo napůl sójové mléko a napůl voda.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme gochugaru.

 

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Karjalanpiirakka – Karelské pirohy (fotopostup)

Karjalanpiirakka, jinak také karelské pirohy, finské pirohy nebo kareliánky jsou tradičním finským jídlem z regionu Karelia. Jsou to takové pěkné a hodně k...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Fialové batátové gnocchi

Krásně barevné fialové batátové gnocchi s pistáciemi a červenou čekankou. Nejen lahodné, ale i pohledné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i...

Špagety s wasabi omáčkou

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, ry...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...