Domů > O nás > Pochvaly

Břicho se mi zploštilo a já si pyšně vykračuji městem (Hana, 56 let)

Hana: Chci moc moc poděkovat za Vaše stránky a podněty. Je mi 56 let a za svůj život jsem zkoušela stále různé diety a trápila se pár kily navíc. Ty se mě držely v oblasti břicha, byla jsem každodenně nafouklá a bolavá. V mládí jsem krásně zhubla dělenou stravou, kterou jsem přísně držela 7 let. Ale když jsem se vdala, muž dělenou stravu jíst nechtěl a já nakonec začala jíst jako on. No a váha šla opět nahoru. Kamarádka mi nadšeně vyprávěla o nízko sacharidové dietě a já s trochou nejistoty nakoupila ketodietu. Byla to snad nejhorší dieta. Lidově řečeno připadala jsem si jako prdící velryba. Břicho bolelo ještě víc, ale jedno pozitivum to mělo: poznatek, kolik vzduchu se vejde do mých střev a jak hlučná umí být. Hodně sportuji, ale přesto 8 kilo to chtělo dolů.
Pak mi kamarádka řekla o Jíme jinak. Ten večer jsem si hned po přečtení recenzí zaplatila kurz Hubneme do plavek a celoroční členství Jíme jinak.
Evičko, děkuji mnohokrát! Naučila jsem se tolik receptů na sladké a zdravé a koupila i kurz Zdravé dezerty. Já totiž musím každý den něco dobrého.
Je pravda, že kávu si denně musím dát. Ale vypiju potom sklenici vody s lžičkou UME octa, protože podporuje překyselení a já jsem si řekla, že by to mohlo zneutralizovat to kafe :-)
UME OCET je pro mě velký objev. Je vynikající do všech salátů, do polévek a omáček.
Další objev BATÁTY. Dřív jsem je vůbec nejedla, připomínaly mi namrzlé sladké brambory. Pak jsme zkusili s manželem hranolky obalené v kukuřičném škrobu a osmažené a byly báječné. Když jsem četla, že je to skoro nejzdravější zelenina, od té doby má u nás trvalé místo v komoře.
Další úžasný poznatek: nekombinovat obiloviny a ovoce. Když Vás, Evi, neposlechnu, mám zase břicho jako velryba.
Občas jsem neměla čas vařit, ale koupila jsem si do práce zeleninu a tofu a snažila jsem se neporušit zdravé stravování. Zjistila jsem, že musím dopředu nakrájet do krabičky do lednice směs zeleniny a když přijdu utahaná z práce, hodím zeleninu na pánev na kokosový olej, přihodím tofu nebo tempeh, rýži, kterou mám stále vařenou v ledničce a jídlo je do 10 minut na stole.
To samé se sladkostmi. Když nic doma nemám udělané, sklouzla jsem párkrát v prodejně k čokoládě nebo oplatkám. Pak jsem si udělala do krabice od bonboniery kuličky z ořechů, rýžového mléka, kokosového oleje, rozmixované cizrny a pohankové mouky. Ovoním to vždy trochou rumu a kuličky obalím v kokosu a všichni je chválí! Jsou opravdu skvělé na ztlumení chutí na sladké a ještě jsou zdravé.
Evičko, miso polévky nejsou moje mňamka, ale když si je ráno dám, mám v břiše jako v pokojíčku. Když si dám chlebík z kvásku a moje kafe, je mi hůř.
No a za necelé dva měsíce jsem shodila 5 kilo. Podotýkám, že ale také pravidelně cvičím a chodím na dlouhé vycházky. Břicho se mi zploštilo a já si pyšně vykračuji městem! A za to vděčím tipům na Jíme Jinak a radám, které Evičko, dáváš.
Fígl pro zaměstnané ženy je v tom, že vymyslíme zdravé předpracované potraviny, které máme po ruce a pak jen tepelně upravíme. Skvělá je konzervovaná cizrna v Lidlu, když nestíhám namáčet a vařit. Super je batátový “bramborový” salát se SOJANÉZOU, další ingredience kromě vajec jsou jako v klasickém brambor. salátu. Já tam ještě dávám vařenou červenou řepu. K tomu se dá obalované tofu nebo taky nic a jím to jen tak. Po klasickém bramborovém salátu mě vždy pálila žáha, ale po tomto ne a manžel si libuje, jak je skvělý. Prostě vše si předpřipravit, protože nejhorší je jít do práce a nemít co jíst nebo přijít domů a zhltnout půl ledničky ve stresu. Začínám si v tom hrát a mít radost, jak zkouším nové recepty, mám chuť do cvičení a běhání, 5 kilo je 5 kilo. Jsou to 3 petky plné vody nebo 5 litrový kanystr s vodou. Je to rozdíl běhat s ním :-))) nebo bez něj!
Doporučuji upřímně vaše stránky, Evi, máte s tím hodně práce a jsem ráda, že Vás mohu podpořit koupí kurzů. Vše se mi vrátilo ve skvělém pocitu ze sebe i z vaření. A připojuji se k Tvé radě, že nejhorší je ze dne na den překopat své zajeté zvyklosti, vyloučit kávu a úplně se zříci masa. Já si ho 1 x za 14 dní dám, ale krůtí, pochutnám si na něm a už zas jedu zdravě. I tak to funguje. Evičko, děkuji moc a přeji Vám hodně spokojených klientů a úspěchů. Hanka

PS: Chceš dobít své životní baterie?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Bezlepkové kaštanové sušenky

Tyto jemné bezlepkové kaštanové sušenky jsou krásně voňavé, přirozeně sladké a hotové raz dva. Díky kaštanové mouce mají lahodnou chuť i bez přidaného cukr...

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za pou...

Vařené kaštany

Měkoučké uvařené kaštany jsou výbornou pochoutkou nebo základem pro kaštanové pyré nebo sladké dezerty. Připravte si hrnec a vroucí vodu a jdeme na to̷...

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Pečená dýně plněná šťavnatou amarantovou směsí

Měkoučká dýně s křupavou slupkou plněná šťavnatou směsí plnou proteinů. Skvělý oběd nebo večeře do sychravých zimních dnů.