Řepa je výborná zelenina. Detoxikuje, bojuje se záněty, má protirakovinové účinky, snižuje krevní tlak a obsahuje spoustu cenných živin. Díky této zelenině má polévka krásnou červenou barvu.
Ingredience
na 1 porci
  • 1 malá cibule
  • 1 malá mrkev
  • 1 malá petržel
  • kousek červené řepy
  • wakame řasy
  • 1 lžička miso pasty
  • zeleninový vývar

Jak připravit červenou miso polévku

  1. Zeleninu si nakrájíme na šikmé plátky a řepu nastrouháme nahrubo.
  2. Na dno hrnce dáme nalámané řasy a na ně navrstvíme zeleninu.
  3. Zalijeme vývarem až po horní vrstvu zeleniny a posolíme špetičkou soli.
  4. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a vaříme cca 15 minut.
  5. Vypneme a dochutíme misem rozmíchaným v části horkého vývaru z polévky.
  6. Podáváme posypanou čerstvými bylinkami (pažitka, petrželka).

Praktické

  • Tato polévka se hodí jak na snídani, tak jako lehká polévka před hlavním chodem.
  • Pokud máte větší hlad, přidejte do ní ovesné vločky nebo již uvařenou obilovinu.
  • V zimě do ní přidejte i šťávu ze zázvoru, krásně vás prohřeje.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle sezóny a vašich zásob. Doporučujeme v této polévce vyzkoušet i dýni nebo batát.
  • Miso můžete použít ječmenné, rýžové nebo shiromiso.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTýden bez kávy: připojte se do naší výzvy
Další článekKroupové zelňáky