Domů > Magazín > Vaše příběhy

Čtvrté těhotenství si konečně užívám (Eva 40 let)

Eva, maminka čtyř dětí, měla pocit, že její těhotenství probíhají normálně – velký váhový přírůstek, hlad, občas kolaps, užívání magnesia, křeče lýtek, tvrdnutí břicha, vysoký tlak, otoky rukou a nohou. Tři děti Evu postupně přivedly od klasické medicíny k alternativní a k zásadní změně jídelníčku. Jak probíhalo nečekané čtvrté těhotenství, které přišlo po této změně? Tušíte správně,  rozdíl byl veliký!

To je přece normální, ne?

Těhotenství jsem vždycky dobře snášela. No dobře, v noci jsem se budila hlady, během dne jsem občas kolabovala, když jsem se včas nenajedla. Nabrala jsem odhadem 25 kilo a manžel si mě mohl konečně pořádně považovat. Naštěstí jsem je po porodu během několika měsíců rychle shodila, tak jsem se utěšovala, že se moje tělo chystalo na kojení.

Od druhého trimestru jsem užívala magnesium. To je přece normální, ne? Pokud jsem na něj pár dní zapomněla,  noční křeče lýtek a tvrdnutí břicha mi hořčík rychle připomněly. Ve finále se přidal vysoký tlakotoky nohou a rukou. V noci jsme spala s chladicím gelem na rukou, abych to nějak vydržela. Gratulovala jsem si, že mi porody vychází na zimu. Nevím, co bych dělala v létě. Asi bych musela pořídit velkou lednici.

Od klasické medicíny k zásadní změně jídelníčku

 

Zdravé vaření? Pojď začít!

Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT

Děti mě postupně od klasické medicíny přivedly k alternativní. Nejstarší dcera, sotva rozum dostala a mohla se účelně bránit (kopáním, pliváním apod.), zarputile odmítala alopatické léky. Tak jsem se seznámila s homeopatií. I když nám homeopatie hodně pomáhá na různé neduhy, chtěla jsem ze zvědavosti zkusit na atopický ekzém třetího dítěte čínskou medicínu. Od té byl jen krůček k zásadní změně jídelníčku naší rodiny. Tady mi velkou inspirací byl web Jíme jinak. Moc děkuji.

Čtvrté dítě – konečně si těhotenství užívám!

 

S dalším dítětem jsme už nepočítali, i když jsme si říkala, že by to byla dobrá zkušenost porovnat těhotenství před a po změně jídelníčku. Někdo nahoře mě asi slyšel a já jsem ve svých 39 letech opět otěhotněla. Poprvé v životě jsem vypadala během gravidity dobře,  přibrala jsem učebnicových 12 kg. Neužívala jsem magnesium, nepodnikala jsem noční nájezdy na ledničku ani jsem u sebe nemusela nosit müsli tyčinku první pomoci. Konečně jsem si těhotenství mohla užít.

Jen škoda, že jsem to nevěděla před 10 lety a několika dětmi. Ale je mi jasné, že bych si tehdy klepala na čelo, kdyby mi někdo říkal, co mám všechno vynechat a  k tomu si vařit teplé snídaně!

 

PS: Vstáváš s pocitem, že bys nejraději zůstala v posteli?

Co si dobít baterky a postarat se konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkni jak opět získat energii.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Evičko, 4.miminko je boží, gratuluji👍🤩🙋‍♀️😘😘😘pá pá Tinka

Evi, moc děkujeme za vaše zkušenosti! Jste krásné úkaz toho, jak do čtvrtice všeho dobrého se dá dočkat změny :-) My máme každá děti “jen” dvě, takže se to někdy zdá nedůvěryhodné, když říkáme, že těhotenství před a po Jíme Jinak je nebe a dudy. Ale vy máte za sebou 3 těhotenství, které můžete hrdě srovnat s tím čtvrtým :-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

29
13

4 nechutně zdravé dobroty na Halloween

Nalaďte se na Halloween. Inspirujte se našimi dobrotami, ze kterých se vlasy ježí hrůzou. Připravte přátelům a rodině hrůzostrašné, ale na první ochutnání ...

Batát z fritézy

Batát jako japonský street food – doma! Představte si křupavou slupku, krémovou dužinu a jednoduchou přípravu v horkovzdušné fritéze. Tento pečený batát je...
353
48

Jak být fit na podzim díky jídelníčku v 10 minutách

Co jíst, co nejíst, co zahleňuje, z čeho jsme nemocní, proč přibíráme a jak se tomu vyhnout. Vše o podzimu a jídelníčku jsme našlapali do tohoto videa.

Čajot – ostnatá cuketa z Mexika

Pokud žijete v mírném podnebí, zkuste si vypěstovat čajot. Stačí koutek na slunci, trocha trpělivosti a něco, po čem se rostlina může pnout. Je to dobrodru...

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.