Domů > Magazín > Blog

Delikátní večeře – jak pro koho

Bohužel ne všichni u nás jedí všechna moje jídla s takovým nadšením, jak bych si představovala a jak to chutná mne. Kluci jsou každý v jiném směru vybíravý. Ne vždy se mi tedy vaří snadno a s chutí, někdy předem vím, kdo se moc nenají. A někdy se vůbec netrefím. Jako třeba dneska…

Minule jsem vám tu popisovala, jak naši kluci s námi jedí jinak. Jak každý rád něco jiného, jak je na nich vidět, kdo začal s JJ odmala a kdo později. Všechno to vím a s ohledem na zkušenost jsem dneska uvařila tuto dobrotu. Aspoň jsem si to myslela, že je to dobrota!

Děti si radši počkají na snídani

Starší syn se vrhl na fazole, s o něco menší vervou na jáhly, brokolici a pickles, se zbytkem si jen tak pohrával na talíři. Neodbytně pídí po surovinách, cuketu záhadně odmítá, ani smažené placky ho nezaujaly. Mladší mi dnes moc radost taky neudělal, prohrábl se jídlem s podstatně menším zájmem než bráška. Rodiče si pochutnali velmi! Nic nezbylo!

Dnešní menu bylo

  • Jáhly
  • Napařená brokolice (přidala jsem do hrnce k ohřívanému obilí)
  • Pickles (zelí, mrkev, cibule, hořčičné semínko)
  • Rukola, ředkvičky
  • Sladká gulášovo-tymiánová omáčka s bílými fazolemi (červená i bíla cibule, dýně, cuketa, kousek červené papriky, koření – maďarská paprika, tymián, bílé fazole s řasou wakame, na závěr zahuštěno kukuřičným škrobem, dochuceno umeoctem)
  • Placky cuketovo-mrkvové (žlutá i zelená cuketa, mrkev, cibule, sůl, hodně majoránky)

Tak by mě zajímalo, jak by se taková večeře líbila vám a jestli by to u vás doma prošlo :-)

 

Baví mne zdravý životní styl, který je zatím s různými klopýtnutími, ale i o tom to je a i to s vámi budu sdílet. Je mi velmi blízký minimalismus, intuitivní chování a pozorování a zkoumání souvislostí v životě.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Klub

Me se deti vzdycky zeptaji: To je pro slepice? :-(. A manzel: Znas me, ja snim vsechno, je to hmota… Takze varim dvojmo, ale radost z JJ si zkazit nenecham. Dneska jsem ale ujela, pri obirani varenych uzenych zeber pro rodinu jsem “sezrala” vsechny chrupavky :-(

Klub
Lentilka
31. 8. 2018

U nás by dcera snědla jáhly a možná brokolici, syn omáčku a zeleninu, manžel všechno. Taky mám dny, kdy se snažím a každý se v tom ponimrá a zůstane kopu zbytků. Dnes nám je s manželem blbě, bolí nás břicho a tak mi sám manžel řekl, ať udělám k večeři rizoto. U dětí by to normálně neprošlo, ale naservírovala jsem jim ho jako kopeček vyklopený z hrníčku s trochou pažitky navrchu a div se světě, děti se na večeři vrhly s chutí a snědly ji.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Nebe v puse aneb salát není jen okurka, paprika a rajče!

Než jsem začala jíst “jinak”, byly moje večeře většinou ze salátů. Ale špatně sestavených. Byly hladové, navíc to byla nuda. Stále to samé doko...
4
4

Nic není tak zlé, jak se zdá (Eva, 39 let)

Ráda bych také přispěla svým krátkým příběhem, abych možná trochu pomohla těm, kteří mají podobné pocity  jako já, že stále dělají chyby a stále nejsou per...

Soutěž o sadu BIO koření značky Benkor

Soutěž již skončila. Vítěze jsme již vyhlásili a odměnili balíčkem koření.
22

Masové náhražky dobývají svět. Nabízí je už i KFC a Subway

Víte, co mají společného společnosti Burger King, Del Taco, Tim Hortons a Little Caesars? Tyto všechny fast foodové řetězce nabízí ve svém sortimentu jídla...
27

8+ tipů, jak využít jogurtovač (fermentor) Kuvings

Kuvings jogurtovač není jen k výrobě jogurtů, ale spousty dalších fermentovaných dobrot. Přinášíme vám tipy, jak a k čemu ho lze využít.
7
1

Dopis od Mikuláše aneb nechvalme, ale oceňujme

Petřiny rady v tomto článku stojí za zváženou nejen na Mikuláše, nýbrž po celý rok. Dopisy, jaké radí napsat, píšeme našim holkám už několik let a máme s t...