Netradiční, ale výborný salát ze syrového celeru podle francouzského receptu. Výborná příloha například k topinkám z kváskového chleba, s různými plackami nebo jako salátek k hlavnímu jídlu.

Ingredience
na 4 porce
  • 1/4 bulvového celeru
  • šťáva z 1/2-1 citrónu
  • 3 lžíce rostlinné majonézy (např. tofunézy) nebo domácího jogurtu
  • 1 lžička dižonské hořčice (bez cukru)
  • pažitka
  • 1 lžíce umeocta
  • není nutné: jablko nebo na doslazení rýžový sirup

Jak připravit celerovou remuládu

  1. Celer nastrouháme pomocí mandolíny (jde i nakrájet nožem, ale je to více práce) na julienne jemné hranolky, ale můžeme ho také nastrouhat nahrubo nebo jemno, dle toho, jak máme rádi. Pokud chceme použít i jablko, tak na hranolky nastrouháme nebo nakrájíme i jablíčko.
  2. V míse smícháme celer, (jablko), majonézu, hořčici a umeocet.
  3. Necháme nejlépe přes noc v lednici odležet, aby celer zkřehl, ale postačí i méně času, jen bude celer křupavější (v tom případě doporučujeme nastrouhat celer najemno).
  4. Vytáhneme z lednice, znovu promícháme, přidáme nasekanou pažitku, ochutnáme a případně ještě dochutíme (umeocet, rýžový sirup), aby nám remuláda chutnala.
  5. Uchováváme v lednici.

Praktické

  • Remuláda je skvělá jako salát k jakémukoliv hlavnímu jídlu, hamburgerům nebo třeba namísto pomazánky na kváskové pečivo (třeba topinky) nebo placku.
  • Dá se jíst i jen tak jako svačinka. V tom případě se do ní skvěle hodí i sladko-kyselé jablíčko.

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den 🙂 Už více než 20 let...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

    • Jitko, jak jsem psala Ivě, mandolína je něco velmi podobného jako V krouhač, je to prostě plastové struhadlo do ruky s násadkou na zeleninu. Je jich spousta druhů, mají různé výměnné krouhací části, aby jednou padala kolečka, jednou hranolky, jindy plátky,…mrkněte na internet a vyberte si nějakou šikovnou.

  1. Dobrý den, salát vypadá výtečně, můžu poprosi o info o mandolíně uvažuji o nové. Mám starý VS krouhač a občas je to o prsty. Děkuji. Iva

    • Mandolína je něco velmi podobného jako V krouhač, je to prostě struhadlo s násadkou na zeleninu, aby si právě člověk prsty neuřízl 🙂 Je jich spousta druhů, mrkněte na internet a vyberte si nějakou šikovnou, co se vám bude líbit.

  2. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPolévka česnečka
Další článekDýňové špagety s pestem