Netradiční, ale výborný salát ze syrového celeru podle francouzského receptu. Výborná příloha například k topinkám z kváskového chleba, s různými plackami nebo jako salátek k hlavnímu jídlu.

Ingredience
na 4 porce
  • 1/4 bulvového celeru
  • šťáva z 1/2-1 citrónu
  • 3 lžíce rostlinné majonézy (např. tofunézy) nebo domácího jogurtu
  • 1 lžička dižonské hořčice (bez cukru)
  • pažitka
  • 1 lžíce umeocta
  • není nutné: jablko nebo na doslazení rýžový sirup

Jak připravit celerovou remuládu

  1. Celer nastrouháme pomocí mandolíny (jde i nakrájet nožem, ale je to více práce) na julienne jemné hranolky, ale můžeme ho také nastrouhat nahrubo nebo jemno, dle toho, jak máme rádi. Pokud chceme použít i jablko, tak na hranolky nastrouháme nebo nakrájíme i jablíčko.
  2. V míse smícháme celer, (jablko), majonézu, hořčici a umeocet.
  3. Necháme nejlépe přes noc v lednici odležet, aby celer zkřehl, ale postačí i méně času, jen bude celer křupavější (v tom případě doporučujeme nastrouhat celer najemno).
  4. Vytáhneme z lednice, znovu promícháme, přidáme nasekanou pažitku, ochutnáme a případně ještě dochutíme (umeocet, rýžový sirup), aby nám remuláda chutnala.
  5. Uchováváme v lednici.

Praktické

  • Remuláda je skvělá jako salát k jakémukoliv hlavnímu jídlu, hamburgerům nebo třeba namísto pomazánky na kváskové pečivo (třeba topinky) nebo placku.
  • Dá se jíst i jen tak jako svačinka. V tom případě se do ní skvěle hodí i sladko-kyselé jablíčko.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...
    • Jitko, jak jsem psala Ivě, mandolína je něco velmi podobného jako V krouhač, je to prostě plastové struhadlo do ruky s násadkou na zeleninu. Je jich spousta druhů, mají různé výměnné krouhací části, aby jednou padala kolečka, jednou hranolky, jindy plátky,…mrkněte na internet a vyberte si nějakou šikovnou.

    • Mandolína je něco velmi podobného jako V krouhač, je to prostě struhadlo s násadkou na zeleninu, aby si právě člověk prsty neuřízl 🙂 Je jich spousta druhů, mrkněte na internet a vyberte si nějakou šikovnou, co se vám bude líbit.

  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPolévka česnečka
Další článekDýňové špagety s pestem