Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Domácí sýr z rostlinného mléka

Uvařeno

Přemýšlíte, jak vyrobit domácí veganský sýr? Tady je!

Ingredience
Krok 1
  • 350 ml mléka (kokosové, sojové a pod.)
  • 4 Pl. kvasnicové vločky
  • 2 Pl. Agar-Agar
  • 1 1/4 Čl soli
  • 1/2. Čl česneku
  • 1/4. Čl papriky (dle chuti klidne i čili)
Krok 2
  • 80 Gr. Kyselého nálevu (ze zelí a pod., lze nahradit 70 ml vody s 2 Pl. umeocta)
  • 1 1/2 Pl. Tapioka škrobu ( pokud jsou to kuličky, tak je nutné je rozmixovat na prášek)

Jíte jinak, chystáte párty a nevíte jak na to? Inspirujte se! David oslavil v listopadu 40. ...

Postup

  1. Všechny ingredience z kroku 1 pomocí metličky smíchat v hrnci a přivést k varu.
  2. Ubrat plamen a za stálého míchání vařit 5 minut.
  3. Odstavit z plotny a přidat smíchané ingredience z kroku 2.
  4. Poté ještě 1 minutu povařit a přelít do olejem vymazané misky. Nechat ztuhnout.

Tento sýr se dá krájet na plátky, jako obloha na chléb, ale i strouhat na zapékané pokrmy nebo pizzu.
Koření lze nahradit podle libosti a chuti.

PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!

🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Jsem maminka ctyr deti 13,9,7 a 1 rok. Zijeme momentane na severu Nemecka nedaleko Danskych hranic,ale nikde to neni na dlouho. Snazime se zit zdrave a s vyvazenou stravou, ale zatim se mi nedari 100 procentne se prosadit . Budu rada za kazdou spriznenou dusi, nebo i za spontanni navstevu.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Včera jsem sýr zkusila udělat. Použila jsem lahůdkové droždí a vše se povedlo na jedničku. Sýr jsem namazala na domácí chléb a všem chutnalo. Díky za recept.

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli “kvasnicovými vločkami” myslíte to, co se v ČR prodává jako neaktivní lahůdkové droždí, nebo je to něco jiného, co kupujete v Německu… ?

Ukázat další komentáře