Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Karbanátky a nákypy

Dýňové hromádky

Uvařeno

Dýně a čočka jsou dokonalá dvojka – dohromady vytvoří šťavnaté, voňavé hromádky, které zasytí a zároveň zpestří váš jídelníček. Připravte si jednoduchý a chutný recept, který krásně provoní celou kuchyni bylinkami.

Ingredience
  • 60 g ovesných vloček
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 150 g loupané červené čočky
  • 250 g napařené dýně
  • 60 g cibule
  • 1 lžíce mandlového másla
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • tymián

Do Jarní očisty jsem se pustila už podruhé – tentokrát s jasným cílem zlepšit zdraví a získat zpět ztracenou energii....

Recept na dýňové hromádky

  1. Uvařte čočku a nechte jí pořádně v cedníku okapat a vychladnout.
  2. Napařte dýni.
  3. Rozmixujte nahrubo vločky.
  4. Nasekejte cibuli.
  5. Všechny takto připravené ingredience promíchejte s mandlovým máslem, pepřem, solí, prolisovaným česnekem a sušeným tymiánem. Nechte vychladnout alespoň hodinku v lednici.
  6. Rukou pomaštěnou olejem dělejte hromádky na plech pokrytý pečicím papírem, který potřete olejem. Hromádky pokapejte olejem a dejte trochu rozmarýnu kvůli vůni.
  7. Pečte v troubě asi 20 minut na 200°C.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

Obměna

  • Můžete doladit kořením podle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Semínkové bezlepkové karbanátky

Karbanátky bez masa, vajec, pečené v troubě a obalené ve směsi semínek. Zdravá pochoutka, kterou si můžete dopřát k zelenině, omáčkám, do sendvičů, jednodu...

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty ...

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...

Cizrnový váleček

Vyzkoušejte tento recept na sekanou z cizrny, dýně a tofu! Lehce pikantní a zdravá alternativa klasické sekané, kterou si zamilujete. Vhodná k pečené zelen...

Květákový řízek

Krásný křupavý povrch řízku schovává měkounký květák. Jednoduchý recept, na jehož přípravu potřebujete jen obyčejné ingredience.