- 1 větší hrnek jahel
- 3 hrnky vody
- 10 lžic instantní polenty
- velká hrst sezamových a lněných semínek
- lahůdkové droždí
- rýžový olej
- sůl
Jak připravit placky z jáhel
- Jáhly opereme ve studené vodě, přilijeme 3 hrnky vody, osolíme a dáme vařit.
- Těsně před tím, než se u jahel vyvaří všechna voda, přidáme polentu, opraná semínka a vše ještě pořádně promícháme.
- Směs nalijeme do srnčího hřbetu a necháme vychladnout.
- Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
- Vychladlé jáhly nakrájíme na plátky a ty obalíme z obou stran v oleji a lahůdkovém droždí.
- Vyskládáme na plech a pečeme cca 10 minut dokud nezezlátnou.
Praktické
- Tyto placky jsou výbornou svačinou na výlet, do práce nebo do školy. Dají se pomazat pomazánkou a obložit zeleninou a tofu nebo tempehem. Anebo si je můžete dát jako součást talíře na oběd či večeři.
Obměna
- Místo sezamu a lnu můžete dát třeba i chia a jiná semínka (slunečnice, dýně).
- Placky můžete ochutit i kořením nebo bylinkami.
Vyzkoušeno čtenáři

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Moc dobrá, křupavá příloha k čemukoliv – já měla dneska se špenátem a nakládaným tofu, bylo to výborný😋
Bohužel za mě nic moc, takové bez chuti, ale teprve začínám.