Na korpus:
- 130g mletých ovesných vloček
- 50g slunečnicových semínek
- 120g kokosové mouky
- 1lžíce kešu másla (není nutné)
- 50g rýžového oleje
- rýžový sirup podle chuti
„Tvarohová vrstva“:
- 1 tofu natural
- 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- voda/rostlinné mléko
- rýžový sirup podle chuti
- trocha citronové šťávy
- ½ lžičky vanilky
Jahodová vrstva:
- hrnek jahod
- 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- voda
- rýžový sirup podle chuti
Postup
- Nejdříve si vytvoříme korpus. Smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme v těsto. To natlačíme do pečícím papírem vyložené formy (já použila průměr 22 cm) a část si necháme na „drobenku“. Pokud je těsto příliš sypké, přidáme ještě trochu oleje nebo rýžový sirup.
- Na tvarohovou vrstvu dáme vařit na kostičky nakrájené tofu v troše vody/rostlinného mléka. Vody tolik, aby tofu nebylo úplně ponořené.
- Vaříme zhruba 10 min, poté rozmixujeme spolu s rýžovým sirupem, citronovou šťávou a vanilkou.
- Maizenu rozmícháme v trošce vody a přidáme k tofu krému, ještě chvíli povaříme.
- Tofu krém naneseme na korpus a necháme chvilku vychladnout.
- Připravíme si jahodovou vrstvu – jahody podlejeme trochou vody, přidáme špetku soli, rýžový sirup a vaříme do změknutí.
- Poté rozmixujeme, přidáme rozmíchanou maizenu ve studené vodě a ještě pár minut povaříme.
- Jahodovou vrstvu nalejeme na „tvaroh“ , posypeme drobenkou a pečeme 20 minut na 180°C.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Dnes som robila. Miesto jahôd som dala postrúhané jablká. Podaril sa a všetkým odporúčam!
Další testování nového receptu od Jindry 🙏🌻 Příprava chce trochu času, ale výsledek stojí za to 😀