Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Pesto z česnekových výhonků

Uvařeno
bez sóji
sezóna jaro

I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.

Ingredience
  • 200 g česnekových výhonků
  • 3 g soli
  • 4 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje

Můj příběh začal před desítkami let. Sebevědomí sotva „v plenkách“, spousta různých mindráků, vše zajídané sladkými j...

Jak na pesto z česnekových výhonků

  1. Omyté česnekové výhonky rozmixujeme v mixéru na hrubo nebo 2x pomeleme ve strojku na maso. 
  2. Vzniklou pastu promícháme se solí a přidáme olej pro lepší konzistenci pesta.
  3. Naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme.
  4. Skladujeme v lednici.

Praktické

  • Pesto vydrží v lednici půl roku.

K čemu se pesto hodí

Pesto je universální dobrota, která se hodí do spousty pokrmů.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
  • Zamíchejte pár lžic pesta do uvařených těstovin a máte výbornou a rychlou večeři.
  • Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
  • Přidejte lžičku pesta do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
  • Pesto je skvělé do jakékoliv luštěninové směsi.
  • Lžička pesta v pomazánce je také lahoda.
  • Samostatné pesto se dá také namazat na chleba nebo na topinku.
  • Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.
  • V pestu můžete marinovat zeleninu nebo tofu před grilováním.

 

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zaujalo mě že jste tam dala kvasnice…tak to bych tam při tom experimentu ještě vrazila vajíčka, spíš smažená. Teď jsem to pesto dodělala, sůl a oliváč použila od oka. Možná bych doporučila příště zpracovat ty česnekové palice měkkčí, dřevnaté vyhodit. Minulý týden jsem přesně stejným způsobem udělala pesto z velkého množství libečku do kterého jsem přidala smil italský. Není to špatná kombinace, ale pozor, trochu hořká díky smilu. Ale hořčina je dobrá na játra a žlučník.. Mohu doporučit, chuťově zajímavé.

Tato sůl se chápe jako zapracovaná?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...

Citrónové rizoto

Chutné a levné jídlo připravené z jednoduchých surovin, ideální například jako rychlá večeře nebo součást kompletního talíře.

Špagety s květákovým krémem

Inspirací pro tento recept mi byl recept známého italského šékuchaře michelinské restaurace Antonina Cannavacciuola. Moje verze je veganská a jde o rychlé ...