Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Jemné fazolové lusky s máslovou tykví a šalotkou v krémové citronové omáčce s koprem

Uvařeno

Slováci by řekli “nebo v papuľke”. Vyzkoušejte!

Ingredience
  • 500gr zelené jemné fazolové lusky
  • 1kg máslová tykev
  • 1 větší šalotka
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • kari
  • kurkuma
  • římský kmín
  • asafoetida
  • sójová smetana
  • kopr
  • kůra z 1 citrónu
  • šťáva z citrónu

Monika se stravuje jinak od ledna a přidala se do kurzu Hubneme do plavek. Hubnutí pro ni není snadn...

Postup

  1. Na osoleném olivovém oleji orestujeme zelené fazolky, přidáme na kostky nakrájenou tykev, nadrobno nakrájenou šalotku a koření.
  2. Zamícháme a podlejeme horkou vodou. Vaříme pod poklicí do změknutí
  3. Přidáme nasekaný kopr, strouhanou citrónovou kůru a sójovou omáčku. Dochutíme šťávou z citrónu.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Asafoetida je indické pikantní koření, český čertovo lejno. Pokud nemáte,  dejte trochu chilli.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mohu, prosím, nahradit tykev dýní hokaido? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře