- 500gr zelené jemné fazolové lusky
- 1kg máslová tykev
- 1 větší šalotka
- olivový olej
- mořská sůl
- kari
- kurkuma
- římský kmín
- asafoetida
- sójová smetana
- kopr
- kůra z 1 citrónu
- šťáva z citrónu
Postup
- Na osoleném olivovém oleji orestujeme zelené fazolky, přidáme na kostky nakrájenou tykev, nadrobno nakrájenou šalotku a koření.
- Zamícháme a podlejeme horkou vodou. Vaříme pod poklicí do změknutí
- Přidáme nasekaný kopr, strouhanou citrónovou kůru a sójovou omáčku. Dochutíme šťávou z citrónu.
Praktické
- Asafoetida je indické pikantní koření, český čertovo lejno. Pokud nemáte, dejte trochu chilli.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Mohu, prosím, nahradit tykev dýní hokaido? Děkuji za odpověď.