Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Jemné fazolové lusky s máslovou tykví a šalotkou v krémové citronové omáčce s koprem

Uvařeno

Slováci by řekli “nebo v papuľke”. Vyzkoušejte!

Ingredience
  • 500gr zelené jemné fazolové lusky
  • 1kg máslová tykev
  • 1 větší šalotka
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • kari
  • kurkuma
  • římský kmín
  • asafoetida
  • sójová smetana
  • kopr
  • kůra z 1 citrónu
  • šťáva z citrónu

Bylo mi padesát, tedy už je to pár let, co mi bylo padesát. Měla jsem za sebou dobrýc...

Postup

  1. Na osoleném olivovém oleji orestujeme zelené fazolky, přidáme na kostky nakrájenou tykev, nadrobno nakrájenou šalotku a koření.
  2. Zamícháme a podlejeme horkou vodou. Vaříme pod poklicí do změknutí
  3. Přidáme nasekaný kopr, strouhanou citrónovou kůru a sójovou omáčku. Dochutíme šťávou z citrónu.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Asafoetida je indické pikantní koření, český čertovo lejno. Pokud nemáte,  dejte trochu chilli.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mohu, prosím, nahradit tykev dýní hokaido? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře