Domů > Magazín Zrnění > Duchovní zdraví

Křesťanství jinak II.

Stalo se vám někdy, že jste u svých křesťanských přátel či příbuzných odmítli maso a oni z vás rázem začali vymítat ďábla? Obvinil vás někdo z toho, že změnou stravy podáváte prst čertu a znesvěcujete duchovní tradici své země? Odcházeli jste někdy z návštěvy a v hlavě vám vřely úvahy jako „jsme ve středověku, nebo kde“? U nás to bylo tak, že si makrobiotik vzal katoličku, takže všechno, co si v tomto článku přečtete, máme z první ruky.

 

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Kurz
Vidím to podobn...
Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

95
3

Tradiční velikonoční menu: den po dni

Víte, co je kočičí tanec nebo šumajstr? A co se jedlo tradičně na Zelený čtvrtek? Naši předci měli na toto období přesně stanovená tradiční jídla. Po čtyři...
124
32

Dušičky, Samhain, Haloween. Temné období nebo skvělá příležitost?

Nastává zvláštní období, temná polovina roku. Pro naše předky byly první tři týdny v listopadu magické. Rituálně se zbavovali všeho, co jim v životě už nes...

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické ...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Tuřín po indicku

Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vita...

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.