Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Mangoldová krémová polévka s vločkami

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Do krémové polévky je mangold prostě skvělý.

Ingredience
pro 4 porce
  • tři šálky nakrájeného mangoldu (nebo špenátu)
  • šálek brokolice
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • půlka limetky/citrónu
  • umeocet
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka

Jak uvařit polévku z mangoldu

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mangold opláchneme, nakrájíme na proužky.
  3. Do ohřátého vývaru přidáme vločky, mangold, brokolici a trochu soli a vaříme asi 12 minut.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Pomocí tyčkového mixéru polévku trochu promixujeme, nemusí být do hladka, záleží na vás, jak to máte rádi.
  6. Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem, limetkou a můžeme podávat.
  7. Ozdobíme petrželkou.

Obměna

  • Místo mangoldu použijte špenát.
  • Brokolici můžete vyměnit za květák či jinou zeleninu.

Praktické

  • Není nutné krájet zeleninu na malé kousky, stejně se na závěr rozmixuje.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové ovesné vločky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, vynecháme smetanu a solíme jen pár zrnky.
  • Od 1,5 roku mohou polévku podle receptu, jen šetříme dochucovadly.

 

    PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

    Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

    Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

    14 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Mila Beata
    15. 8. 2023

    Mnam ♥️ lahodná svěží

    Místo mangoldu směs salátových listů se špenátem; polévka lehká, alespoň se vešlo druhé jídlo :-).

    Ukázat další komentáře
    Schovat štítky

    Vyzkoušejte také

    44
    37

    Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat

    Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské a n...

    Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

    Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

    Kopřivová krémová polévka

    Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhej...

    Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

    Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

    Pečená zeleninová polévka

    Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

    Krémová polévka z dýně a batátů

    Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.