Jak uvařit polévku z mangoldu
- Ohřejeme zeleninový vývar.
- Mangold opláchneme, nakrájíme na proužky.
- Do ohřátého vývaru přidáme vločky, mangold, brokolici a trochu soli a vaříme asi 12 minut.
- Pomocí tyčkového mixéru polévku trochu promixujeme, nemusí být do hladka, záleží na vás, jak to máte rádi.
- Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem, limetkou a můžeme podávat.
- Ozdobíme petrželkou.
Obměna
- Místo mangoldu použijte špenát.
- Brokolici můžete vyměnit za květák či jinou zeleninu.
Praktické
- Není nutné krájet zeleninu na malé kousky, stejně se na závěr rozmixuje.
- Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové ovesné vločky.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, vynecháme smetanu a solíme jen pár zrnky.
- Od 1,5 roku mohou polévku podle receptu, jen šetříme dochucovadly.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnam ♥️ lahodná svěží
Místo mangoldu směs salátových listů se špenátem; polévka lehká, alespoň se vešlo druhé jídlo :-).