Do krémové polévky je mangold prostě skvělý.

Ingredience
pro 4 porce

  • tři šálky nakrájeného mangoldu (nebo špenátu)
  • šálek brokolice
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • půlka limetky/citrónu
  • umeocet
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka

Jak uvařit polévku z mangoldu

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mangold opláchneme, nakrájíme na proužky.
  3. Do ohřátého vývaru přidáme vločky, mangold, brokolici a trochu soli a vaříme asi 12 minut.
  4. Pomocí tyčkového mixéru polévku trochu promixujeme, nemusí být do hladka, záleží na vás, jak to máte rádi.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem, limetkou a můžeme podávat.
  6. Ozdobíme petrželkou.

Obměna

  • Místo mangoldu použijte špenát.
  • Brokolici můžete vyměnit za květák či jinou zeleninu.

Praktické

  • Není nutné krájet zeleninu na malé kousky, stejně se na závěr rozmixuje.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, vynecháme smetanu a solíme jen pár zrnky.
  • Od 1,5 roku mohou polévku podle receptu, jen šetříme dochucovadly.

 

    3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    1. Místo limetky jsem zavařila lžíci kvásku a místo brokolice kousek batátu… Jo a místo mangoldu lupení z ředkviček z dědova skleníku. Mňam! Hm… Tak vlastně bylo to něco úplně jiného, než říká recept, přesto děkuji za inspiraci a za dobrý obídek. 🙂

    2. Zobrazit 3 komentáře

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekKukuřičná kaše se špaldovým kernottem, melounem a čokoládovou polevou
    Další článekJedeme k moři – balení do Chorvatska (1.díl)