Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Mangoldová krémová polévka s vločkami

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Do krémové polévky je mangold prostě skvělý.

Ingredience
pro 4 porce
  • tři šálky nakrájeného mangoldu (nebo špenátu)
  • šálek brokolice
  • 3 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • rostlinná smetana
  • půlka limetky/citrónu
  • umeocet
  • sůl
  • na ozdobení: petrželka

Jak uvařit polévku z mangoldu

  1. Ohřejeme zeleninový vývar.
  2. Mangold opláchneme, nakrájíme na proužky.
  3. Do ohřátého vývaru přidáme vločky, mangold, brokolici a trochu soli a vaříme asi 12 minut.
  4. Pomocí tyčkového mixéru polévku trochu promixujeme, nemusí být do hladka, záleží na vás, jak to máte rádi.
  5. Vypneme oheň, přidáme trochu rostlinné smetany, dochutíme umeoctem, limetkou a můžeme podávat.
  6. Ozdobíme petrželkou.

Obměna

  • Místo mangoldu použijte špenát.
  • Brokolici můžete vyměnit za květák či jinou zeleninu.

Praktické

  • Není nutné krájet zeleninu na malé kousky, stejně se na závěr rozmixuje.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1 roku, vynecháme smetanu a solíme jen pár zrnky.
  • Od 1,5 roku mohou polévku podle receptu, jen šetříme dochucovadly.

 

    PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

    Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

    Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

    11 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Mila Beata
    15. 8. 2023

    Mnam ♥️ lahodná svěží

    Místo mangoldu směs salátových listů se špenátem; polévka lehká, alespoň se vešlo druhé jídlo :-).

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    25
    31

    Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat

    Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské a n...

    Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

    Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

    Kopřivová krémová polévka

    Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhej...

    Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

    Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

    Pečená zeleninová polévka

    Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

    Krémová polévka z dýně a batátů

    Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.