Domů > Magazín > Blog

Miso bez lepku i bez sóji? Existuje!

Miso je zdravé, ale pokud máte bezlepkovou dietu, zúžuje se výběr na sójové a rýžové. Když se přidá alergii na sóju, nemáte najednou po čem sáhnout. To se ale změnilo s příchodem Kojibakers na trh. Mají misa, které můžete jíst i při bezlepkové dietě a alergii na sóju.

Sleva na nákup pro klubáky
Nezapomeňte, že
členové Klubu Jíme Jinak mají obrovskou slevu na celý sortiment Kojibakers.

Kojibakers – česká rukodělná výrobna misa a dalších fermentovaných potravin, rozšířila svůj sortiment o další novinky, které ocení ti, kdo mají alergii na sóju (nebo se z nějakého důvodu sóje vyhýbají) nebo drží bezlepkovou dietu.

💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Cizrnové miso

K jemnému sójovému misu (a tedy bezlepkovému), které na rozdíl od hnědých chutná i začátečníkům, a hrachovému, které je i bezlepkové a nesójové, zařadili Kojibakers do výroby nově i miso z cizrny. Vyzkoušejte tuto světlou a lehkou miso pastu vyrobenou z kvalitní cizrny poctivým kvašením s vysokým podílem komekoji. Miso je skvělý zdroj enzymů a dalších proteinů, je vhodné do polévek a dalších jídel. Miso vyrobené z cizrny je vedle hrachového další  skvělou volbou, pokud z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete jíst sóju. Je přirozeně bezlepkové. Pro jejich velice jemnou a lahodnou chuť tato misa doporučujeme i těm, kdo s misem začínají a cestu k němu si teprve hledají.

Minibalení miso polévek a misa

Pro ty z vás, kteří ještě nemají mezi miso pastami a polévkami od Kojibakers svého favorita a nebo by prostě chtěli jen ochutnat, jsou v nabídce nově malá, 150g balení těchto produktů. Můžete tak vyzkoušet všechny oblíbené druhy polévek a hrachové nebo sójové miso.

 

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

zrovna mně dneska dorazil balíček a to včetně cizrnového misa :)

Kluci z Kojibakers jsou naprosto úžasní a já jim moc fandím. Nejen že dokázali všem, i přes všechna varování, že miso u nás lze udělat, ale posouvají se ve výrobě dál a dál a vymýšlí další alternativy a také, jak zařadit co nejvíce lokální suroviny. Naposledy mě “dostali”, když jsem zjistila, že už mají dokonce koji pěstovanou na jáhlách (ne na rýži) a chystají jáhlo-hrachové miso – takže echt český výrobek :-)

Ukázat další komentáře