Naprosto luxusní jednohubky vhodné nejen na party. Jsou raz dva hotové, vypadají velice efektivně a jsou velmi jedlé! A navíc jsou zdravé, plné živin a hosté nemusejí mít obavu o svou postavu.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 střední mladá cuketa
  • krémový “sýr” (nebo jiná pomazánka, pesto)
  • pažitka
  • rajče
  • vlašské ořechy (lze i uzený tempeh nebo tofu)

Jak udělat cuketové ravioly

  1. Cuketu si podélně pomocí ruční mandolíny nebo širší škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Plátky dáme na suchou pánev (pro RAW verzi vynecháme tento krok a použijeme plátky syrové) a necháme je dozlatova opéci na nižším plameni.
  3. Necháme je chvilku vystydnout.
  4. Mezitím si “sýr” přendáme do mističky a vmícháme nasekanou pažitku.
  5. Dva plátky cukety položíme přes sebe do tvaru kříže (viz obrázek níže).
  6. Doprostřed plátků – tam, kde se protínají – položíme lžíci “sýra” s pažitkou.
  7. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioly.
  8. Nahoru položíme plátek rajčete a posypeme nastrouhanými ořechy (nebo pro ty, kteří nedrží bezlepkovou či low carb dietu, strouhaným uzeným tempehem) a pažitkou.
  9. Podáváme.

Obměna

  • Místo krémového “sýra” (který ale opravdu doporučuji) můžete použít i jakoukoliv jinou pomazánku či pesto. Vhodná je například vodácká, křenová pomazánka s ořechy, česneková, tapenáda aj. Můžete si dovnitř také vložit špenátovou náplň z dušených listů, luštěninovou náplň, náplň z tofu nebo tempehu aj.
  • Pro RAW verzi cukety nemusíte opékat na pánvičce, ale můžete použít syrové plátky.
  • Místo pažitky můžete použít i jinou bylinku – bazalku, petrželku, kopr aj.
  • Pokud budete dělat větší množství raviol, ogrilujte plátky cukety v troubě místo pánvičky, bude to rychlejší.
  • Můžete také raviolky zabalit do syrových cuketových plátků, poklást plátky rajčátek a posypat strouhaným uzeným tofu a dát zapéct do trouby jako hlavní chod na cca 30 minut.

Praktické

  • Tyto raviolky se skvěle hodí jako malé občerstvení na party a oslavy. Zabodují i u dětí.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUž žádné klobásy ani hranolky na stadionu! Fotbalový klub přešel na veganství
Další článekChalupářské menu zdravě: výběr nejlepších receptů