Naprosto luxusní jednohubky vhodné nejen na party. Jsou raz dva hotové, vypadají velice efektivně a jsou velmi jedlé! A navíc jsou zdravé, plné živin a hosté nemusejí mít obavu o svou postavu.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 střední mladá cuketa
  • krémový “sýr” (nebo jiná pomazánka, pesto)
  • pažitka
  • rajče
  • vlašské ořechy (lze i uzený tempeh nebo tofu)

Jak udělat cuketové ravioly

  1. Cuketu si podélně pomocí ruční mandolíny nebo širší škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Plátky dáme na suchou pánev (pro RAW verzi vynecháme tento krok a použijeme plátky syrové) a necháme je dozlatova opéci na nižším plameni.
  3. Necháme je chvilku vystydnout.
  4. Mezitím si “sýr” přendáme do mističky a vmícháme nasekanou pažitku.
  5. Dva plátky cukety položíme přes sebe do tvaru kříže (viz obrázek níže).
  6. Doprostřed plátků – tam, kde se protínají – položíme lžíci “sýra” s pažitkou.
  7. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioly.
  8. Nahoru položíme plátek rajčete a posypeme nastrouhanými ořechy (nebo pro ty, kteří nedrží bezlepkovou či low carb dietu, strouhaným uzeným tempehem) a pažitkou.
  9. Podáváme.

Obměna

  • Místo krémového “sýra” (který ale opravdu doporučuji) můžete použít i jakoukoliv jinou pomazánku či pesto. Vhodná je například vodácká, křenová pomazánka s ořechy, česneková, tapenáda aj. Můžete si dovnitř také vložit špenátovou náplň z dušených listů, luštěninovou náplň, náplň z tofu nebo tempehu aj.
  • Pro RAW verzi cukety nemusíte opékat na pánvičce, ale můžete použít syrové plátky.
  • Místo pažitky můžete použít i jinou bylinku – bazalku, petrželku, kopr aj.
  • Pokud budete dělat větší množství raviol, ogrilujte plátky cukety v troubě místo pánvičky, bude to rychlejší.
  • Můžete také raviolky zabalit do syrových cuketových plátků, poklást plátky rajčátek a posypat strouhaným uzeným tofu a dát zapéct do trouby jako hlavní chod na cca 30 minut.

Praktické

  • Tyto raviolky se skvěle hodí jako malé občerstvení na party a oslavy. Zabodují i u dětí.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

S vámi je očista vždy příjemnější

Iva: Každý rok si říkám, že budu šetřit a...

Ubývají cm i kg. Stojí to za to!

Ilona: Ahoj, dnes, šestý den - úbytek váhy 2...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUž žádné klobásy ani hranolky na stadionu! Fotbalový klub přešel na veganství
Další článekChalupářské menu zdravě: výběr nejlepších receptů