Naprosto luxusní jednohubky vhodné nejen na party. Jsou raz dva hotové, vypadají velice efektivně a jsou velmi jedlé! A navíc jsou zdravé, plné živin a hosté nemusejí mít obavu o svou postavu.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 střední mladá cuketa
  • krémový „sýr“ (nebo jiná pomazánka, pesto)
  • pažitka
  • rajče
  • vlašské ořechy (lze i uzený tempeh nebo tofu)

Jak udělat cuketové ravioly

  1. Cuketu si podélně pomocí ruční mandolíny nebo širší škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Plátky dáme na suchou pánev (pro RAW verzi vynecháme tento krok a použijeme plátky syrové) a necháme je dozlatova opéci na nižším plameni.
  3. Necháme je chvilku vystydnout.
  4. Mezitím si „sýr“ přendáme do mističky a vmícháme nasekanou pažitku.
  5. Dva plátky cukety položíme přes sebe do tvaru kříže (viz obrázek níže).
  6. Doprostřed plátků – tam, kde se protínají – položíme lžíci „sýra“ s pažitkou.
  7. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioly.
  8. Nahoru položíme plátek rajčete a posypeme nastrouhanými ořechy (nebo pro ty, kteří nedrží bezlepkovou či low carb dietu, strouhaným uzeným tempehem) a pažitkou.
  9. Podáváme.

Obměna

  • Místo krémového „sýra“ (který ale opravdu doporučuji) můžete použít i jakoukoliv jinou pomazánku či pesto. Vhodná je například vodácká, křenová pomazánka s ořechy, česneková, tapenáda aj. Můžete si dovnitř také vložit špenátovou náplň z dušených listů, luštěninovou náplň, náplň z tofu nebo tempehu aj.
  • Pro RAW verzi cukety nemusíte opékat na pánvičce, ale můžete použít syrové plátky.
  • Místo pažitky můžete použít i jinou bylinku – bazalku, petrželku, kopr aj.
  • Pokud budete dělat větší množství raviol, ogrilujte plátky cukety v troubě místo pánvičky, bude to rychlejší.
  • Můžete také raviolky zabalit do syrových cuketových plátků, poklást plátky rajčátek a posypat strouhaným uzeným tofu a dát zapéct do trouby jako hlavní chod na cca 30 minut.

Praktické

  • Tyto raviolky se skvěle hodí jako malé občerstvení na party a oslavy. Zabodují i u dětí.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUž žádné klobásy ani hranolky na stadionu! Fotbalový klub přešel na veganství
Další článekChalupářské menu zdravě: výběr nejlepších receptů