Naprosto luxusní jednohubky vhodné nejen na party. Jsou raz dva hotové, vypadají velice efektivně a jsou velmi jedlé! A navíc jsou zdravé, plné živin a hosté nemusejí mít obavu o svou postavu.

Ingredience
pro 2 porce

  • 1 střední mladá cuketa
  • krémový „sýr“ (nebo jiná pomazánka, pesto)
  • pažitka
  • rajče
  • vlašské ořechy (lze i uzený tempeh nebo tofu)

Jak udělat cuketové ravioly

  1. Cuketu si podélně pomocí ruční mandolíny nebo širší škrabky nakrájíme na tenké dlouhé plátky.
  2. Plátky dáme na suchou pánev (pro RAW verzi vynecháme tento krok a použijeme plátky syrové) a necháme je dozlatova opéci na nižším plameni.
  3. Necháme je chvilku vystydnout.
  4. Mezitím si „sýr“ přendáme do mističky a vmícháme nasekanou pažitku.
  5. Dva plátky cukety položíme přes sebe do tvaru kříže (viz obrázek níže).
  6. Doprostřed plátků – tam, kde se protínají – položíme lžíci „sýra“ s pažitkou.
  7. Konce plátků přeložíme směrem doprostřed a vytvoříme taštičky – ravioly.
  8. Nahoru položíme plátek rajčete a posypeme nastrouhanými ořechy (nebo pro ty, kteří nedrží bezlepkovou či low carb dietu, strouhaným uzeným tempehem) a pažitkou.
  9. Podáváme.

Obměna

  • Místo krémového „sýra“ (který ale opravdu doporučuji) můžete použít i jakoukoliv jinou pomazánku či pesto. Vhodná je například vodácká, křenová pomazánka s ořechy, česneková, tapenáda aj. Můžete si dovnitř také vložit špenátovou náplň z dušených listů, luštěninovou náplň, náplň z tofu nebo tempehu aj.
  • Pro RAW verzi cukety nemusíte opékat na pánvičce, ale můžete použít syrové plátky.
  • Místo pažitky můžete použít i jinou bylinku – bazalku, petrželku, kopr aj.
  • Pokud budete dělat větší množství raviol, ogrilujte plátky cukety v troubě místo pánvičky, bude to rychlejší.
  • Můžete také raviolky zabalit do syrových cuketových plátků, poklást plátky rajčátek a posypat strouhaným uzeným tofu a dát zapéct do trouby jako hlavní chod na cca 30 minut.

Praktické

  • Tyto raviolky se skvěle hodí jako malé občerstvení na party a oslavy. Zabodují i u dětí.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUž žádné klobásy ani hranolky na stadionu! Fotbalový klub přešel na veganství
Další článekChalupářské menu zdravě: výběr nejlepších receptů