Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na naše zdraví. Co vše pro nás takové obyčejné jablko může udělat?

Běžné jablko obsahuje přes 100 milionů bakterií

Rakouští vědci z Technické univerzity ve Štýrském Hradci při svém výzkumu, jehož výsledky zveřejnili v časopise Frontiers in Microbiology, přišli na to, že běžné jablko je královstvím mikroorganismů. Nejvíce z nich je překvapivě v dužině a v jádrech, ne ve slupce, jak se říká. Tyto mikroorganismy jsou důležité pro naši zdravou střevní mikroflóru – přechodně osidlují naše střevo. (1)

BIO jablka obsahují pestřejší spektrum

Při srovnání konvenčních a BIO jablek, co do množství mikroorganismů, byly výsledky podobné. Ale BIO jablka se mohou pyšnit mnohem pestřejším spektrem dobrých mikroorganismů pro naše střevo. A jak víme, střevní mikrobiom, je druhým mozkem – ovlivňuje jak naši imunitu, zdraví, trávení, energii, spánek, náladu, pozornost, mysl, tak také i naši tělesnou váhu. I vědci se shodli na tom, že pro zdraví lidského střeva jsou rozhodně BIO jablka lepší volbou (1). A navíc neobsahují pesticidy a neničí životní prostředí.

Jablka mají i prebiotické účinky
Jablka obsahují pektin – nestravitelnou vlákninu, která účinkuje jako prebiotikum, tj. potrava pro prospěšné bakterie v trávicím traktu a podporuje jejich růst a rozmnožování.

1 jablko denně vám dodá:

  • Vitamín C: 14 % denní doporučené dávky
  • Draslík: 6 % denní doporučené dávky
  • Vitamín K: 5 % denní doporučené dávky
  • Mangan, měď a vitamíny A, E, B1, B2 a B6: méně než 4 % denní doporučené dávky.
  • Vláknina: 50 % denní doporučené dávky
  • Polyfenoly

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Jsem šťastná, že jsem členkou klubu (Nada)

Nada: Jsem šťastná, že jsem členkou klubu! Se zdravým...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

6 kg dole a snížené dávky léků na štítnou žlázu (Zdenka)

Zdenka: Mám za sebou Podzimní detox a od prosince...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená :-D Kvôli svojím zdravotným...
  1. Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují, protože uznání, to je to pravé, co vám chci vyjádřit. Nejsem typ na sdílení, ale od jara jsem členkou Klubu JJ a mám již vytištěno spoustu receptů, přečteno několik důležitých článků, shlédnuto pár videí, uvařeno několik jídel. S vašim „programem“ jsem spokojena, teď ještě musím zabrat víc já. Ale věřím, že to půjde. Díky

    • Olgo, moc děkujeme za uznání, to máme radost 😍 Zabírejte přiměřeně svým silám a svým možnostem, není cílem se strhat nebo zbláznit, hezky pomalu krok za krokem zavádějte novinky 😉👍

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké
Další článekHustá mexická omáčka/polévka z fava fazolí