Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na naše zdraví. Co vše pro nás takové obyčejné jablko může udělat?

Běžné jablko obsahuje přes 100 milionů bakterií

Rakouští vědci z Technické univerzity ve Štýrském Hradci při svém výzkumu, jehož výsledky zveřejnili v časopise Frontiers in Microbiology, přišli na to, že běžné jablko je královstvím mikroorganismů. Nejvíce z nich je překvapivě v dužině a v jádrech, ne ve slupce, jak se říká. Tyto mikroorganismy jsou důležité pro naši zdravou střevní mikroflóru – přechodně osidlují naše střevo. (1)

BIO jablka obsahují pestřejší spektrum

Při srovnání konvenčních a BIO jablek, co do množství mikroorganismů, byly výsledky podobné. Ale BIO jablka se mohou pyšnit mnohem pestřejším spektrem dobrých mikroorganismů pro naše střevo. A jak víme, střevní mikrobiom, je druhým mozkem – ovlivňuje jak naši imunitu, zdraví, trávení, energii, spánek, náladu, pozornost, mysl, tak také i naši tělesnou váhu. I vědci se shodli na tom, že pro zdraví lidského střeva jsou rozhodně BIO jablka lepší volbou (1). A navíc neobsahují pesticidy a neničí životní prostředí.

Jablka mají i prebiotické účinky
Jablka obsahují pektin – nestravitelnou vlákninu, která účinkuje jako prebiotikum, tj. potrava pro prospěšné bakterie v trávicím traktu a podporuje jejich růst a rozmnožování.

1 jablko denně vám dodá:

  • Vitamín C: 14 % denní doporučené dávky
  • Draslík: 6 % denní doporučené dávky
  • Vitamín K: 5 % denní doporučené dávky
  • Mangan, měď a vitamíny A, E, B1, B2 a B6: méně než 4 % denní doporučené dávky.
  • Vláknina: 50 % denní doporučené dávky
  • Polyfenoly

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Počáteční panika odpadla a já vařím ráda, stále a s chutí (Cačenka)

Cačenka: Ahoj všem, Jíme Jinak miluju, počáteční panika odpadla...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...
  1. Zdravím a připojuji se ke všem, co děkují, protože uznání, to je to pravé, co vám chci vyjádřit. Nejsem typ na sdílení, ale od jara jsem členkou Klubu JJ a mám již vytištěno spoustu receptů, přečteno několik důležitých článků, shlédnuto pár videí, uvařeno několik jídel. S vašim „programem“ jsem spokojena, teď ještě musím zabrat víc já. Ale věřím, že to půjde. Díky

    • Olgo, moc děkujeme za uznání, to máme radost 😍 Zabírejte přiměřeně svým silám a svým možnostem, není cílem se strhat nebo zbláznit, hezky pomalu krok za krokem zavádějte novinky 😉👍

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké
Další článekHustá mexická omáčka/polévka z fava fazolí