Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Podzimní těstoviny

Uvařeno
sezóna podzim

Kaštany a houby. Symbol podzimu, obohacené o čerstvé bylinky. Pro milovníky těstovin.

Ingredience
  • houby pioppini (polnička topolová)
  • několik jedlých kaštanů
  • olej
  • čerstvá šalvěj
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá petržel
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • balzamikový ocet
  • penne nebo jiná těstovina

Přeučit dítě zvyklé na mléčné výrobky a pečivo není snadné. Stáňa si to vyzkoušelo u starší dcery, která byla...

Recept na podzimní těstoviny

  1. Kaštany nařízněte a lehce opečte, jen aby se daly oloupat. Použila jsem děravou pánev na kaštany.
  2. Na pánvi rozpalte olej, přidejte jemně nasekané bylinky, prolisovaný česnek, houby a nasekané kaštany. Orestujte.
  3. Osolte, opepřete a podlijte trochou vody. Vařte několik minut.
  4. Nakonec zvyšte teplotu a vmíchejte balzamikový ocet.
  5. Uvařte penne.
  6. Přidejte penne do pánve s několika lžícemi vody, ve které se vařily, promíchejte, posypejte petrželkou a vše orestujte, aby se chutě propojily.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Pokud máte jinou, svojí metodu jak oloupat kaštany, použijte jí.
  • Použijte čerstvé bylinky.
  • Nezapomeňte na balzamikový ocet.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny, např, kukuřičné nebo rýžové,

Obměna

  • Místo polničky můžete použít jakékoliv houby, např. čerstvé hřiby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Podzimní ječmen

Podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy – skvělá rychlovka plná chutí a zdravých surovin, kterou zvládnete snadno i v nabitém pracovním dni.

Jarní bylinkové špagety

Jarní špagety s bylinkami – rychlý a zdravý recept plný čerstvých bylinek, tofu a citrónové svěžesti. Skvělá volba pro jarní večeři plnou chuti!

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Bohaté fusilli s květákem

Tento recept je bohatý nejen na ingredience, ale hlavně na vůně a chutě, které s v něm krásně se prolínají. Pro milovníky těstovinových jídel.

Casarecce s houbovou omáčkou a rukolou

Těstoviny s houbovou omáčkou jsou lahodný a rychlý pokrm, který kombinuje jemnou chuť žampionů s pikantní čerstvostí rukoly a konopného semínka. Tento ...

Špagety s wasabi omáčkou

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, ry...