- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 120-130 ml vody
- sůl
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 3-4 sušená rajčata
- 1 lžíce oleje ze sušených rajčat nebo olivového
- 1 lžíce konopného semínka
- 1 lžíce bazalkového semínka
- 1 lžíce chia semínek
Jak připravit celozrnné krekry
- Do mísy dáme mouku, sůl, bylinky, všechna semínka, nadrobno nakrájená sušená rajčata, olej a nakonec přidáváme vodu a zpracováváme tak, aby nám vzniklo nelepivé těsto.
- Těsto rozválíme na pečícím papíře na tenkou placku a rozkrájíme na námi požadované tvary.
- Pečeme na 180°C cca 15 minut. Záleží, jak jsou krekry tenké, je potřeba je ke konci hlídat.
Praktické
- Čím tenčí krekry vyválíte, tím budou křupavější a dříve upečené.
- Skladujte v uzavřené nádobě.
Obměna
- Použijte koření a bylinky dle chuti a stavu zásob.
Děti
- Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Dobrý den, to opravdu netuším Barčo. Já používám celozrnnou špaldovou od Pernera a s tou mi to vždy funguje bezvadně. Má teda hadkou strukturu. Jinak tu vodu je třeba přidávat postupně a pokud už se Vám zdá že stačí, nemusíte dávat všechnu. Je možné, že ta mouka saje jinak. A ještě mě napadá jak velký hrnek mouky jste použila ? Vdím, že v receptu to vypadlo, používám objem 250 ml.
Dobry den, dotaz na krekry-mela jsem stale lepive testo i po 20 min, kdy jsem zkousela pridat nejdriv mouku, pak vodu a nakonec jablecny ocet. Mouku jsem mela od nature promise celournou spaldovou. Poradite, cim to muze byt?
Dekuji za odpoved.
Bara.