- 1 balíček seitanu natural
- 1 cibule
- 1 hrst zelených fazolek
- 1 červená řepa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- špetka mletého kmínu
- špetka mletého koriandru
- 1 lžíce sojové omáčky
- trochu vody na podlití
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- Oloupeme a omyjeme zeleninu. Cibuli a řepu nakrájíme na proužky, fazolky zbavíme stopek a překrojíme napůl.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli a osolíme.
- Seitan nakrájíme na kostky a přidáme na cibuli spolu s fazolkami a řepou.
- Přidáme koření a sojovou omáčku, chvíli společně restujeme.
- Přidáme česnek nasekaný na drobno.
- Podlijeme trochou vody, zmírníme plamen a dusíme do změknutí řepy.
- Na závěr přidáme lístečky čerstvého tymiánu, zamícháme a podáváme.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Seitan zastupuje rostlinnou bílkovinu, dobře se kombinuje s vařeným obilím nebo těstovinami.
ObměnaMísto seitanu můžete použít tempeh nebo tofu, pak dostaneme kompletní talíř.
Děti
Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1,5 roku, pokud ubereme dochucovadla.
Děti od 2 let mohou už jíst s vámi.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Děkuji za výborný recept! Dnes opět s cizrnou, k tomu pečená zelenina na tymiánu, pohanka a rukola ze zahrádky…mňam 😋😍😁
Dobré zo bylo.