Divoká zelenina
Špenát z řepových listů
Listy z červené řepy jsou krásné a plné vitamínů. Jaká škoda je nepoužít v kuchyni! Pokud se vám sejde pořádný svazek, udělejte si skvělý špenát, který můž...
30
4
Řebříček pomáhá, jak může. Dejte ho na rány, do čaje nebo na talíř!
Myší chvost, žebříček, tisíclistník, myší ocásek, husí jazýček, ovčí žebro, zaječí chléb nebo krupička. Zkrátka řebříček – půvabný pomocník s neobyčejně ši...
29
5
Slunečnice roční a její využití v kuchyni
Většina z nás si pochutnává na slunečnicových semenech, slunečnicovém máslu či používá
olej. Málokdo už asi ví, že je rostlina jedlá celá, její květy, list...
34
8
Sezónní jídelníček: Co jíst v červenci?
Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete je ...
26
7
Tempura z mrkvové natě
Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou, ba přímo...
27
24
Kosmatice – smažené bezinkové květy
Nejvoňavější karbanátky jsou ty z bezinek. Pokud máte rádi tu nádhernou vůni, když kvetou, pak kosmatice jsou skvělý způsob, jak tu vůni dostat až na jazyk...
24
2
Sezónní jídelníček: Co jíst v červnu?
Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete je ...
30
1
Smetanka lékařská aneb Pampeliška v akci
Smetanka lékařská je pro naše zdraví dokonale využitelná. Věděli jste, že každá její část se sbírá v jiném období?
75
3
Kokoška pastuší tobolka: blýskne se zastavením krvácení i pikantní chutí
Nejspíš si vybavíte její drobné bílé kvítky a typické semeníky ve tvaru srdíčka. Co ale chuť? Pojďme společně pozvat léčivku s dlouhým názvem do lékárničky...
20
3
Nakládané modřínové výhonky
Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích, žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má tento kon...
30
2
Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou
Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...
26
7
Jitrocel na rány i do těla
Svěží pomocník na ranky a štípance, ale i chuťově zajímavá divoká zelenina plná prospěšných látek. Používáte jitrocel v kuchyni?