Podzim
Dýňové hromádky
Dýně a čočka jsou dokonalá dvojka – dohromady vytvoří šťavnaté, voňavé hromádky, které zasytí a zároveň zpestří váš jídelníček. Připravte si jednoduchý a c...
Rizoto na balzamiku
Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...
40
19
Vařte sezónně – má to spoustu výhod! Víte, jak na to?
Už jste začali vařit podzimně? Nebo je to pro vás vyšší dívčí a vaříte celý rok to samé? Má to velké výhody přizpůsobit se ročnímu období. Když si budete v...
11
2
Dýňové spätzle – halušky
Halušky neboli spätzle, tentokrát v podzimním provedení. Jednoduché a poměrně rychlé.
22
4
Na podzim přidejte pikantní chuť
Plíce a tlusté střevo jsou na řadě právě na podzim. Můžeme si je posílit, vyčistit nebo pěkně zaneřádit. Záleží, jak se o ně postaráme. Podpořit tento okru...
Podzimní tofu
S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...
18
4
Jednoduchý dýňový krém s amasaké
Krémový, smetanový, rychlý a především přirozeně sladký dezert bez mléka, cukru i lepku.
58
12
Jste unavená, hladová a lenivá? Podzim je tu!
Nechce se vám ráno vstávat? Jste pořád hladoví a unavení? To se hlásí podzim! Je potřeba uzpůsobit životosprávu a stravu. Když jsem to udělala já, z nejnep...
21
4
Patizonová pánev
Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednod...
Blog
klub
98
2
Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu
Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto org...
214
111
Křehký dort s “tvarohem” a lesním ovocem (bezlepkový)
Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak jsem hledal...
8
6
Dušený fenykl
Fenykl nám všem moc chutná tepelně upravený, jeho chut se změní, je sladší a má krásnou měkkou konzistenci. I vůně je intenzivnější. Recept je jednoduchý a...