Naši kluci jsou zdraví, otužilí, nestonají a ujdou spousty kilomentrů. Od prvních příkrmů jedí jinak. Jako veganka js...
Ingredience
6 porcí
1 hrnek rýže
1/2 hrnku pohanky
4 hrnky vody
sůl
pohanková mouka jen pro případ řídkého těsta
Jak připravit obilné knedlíky
Pokud nemáme obiloviny již uvařené, uvaříme je tak, že dáme na dno hrnce propláchnutou rýži, přidáme 4 hrnky vody a přivedeme k varu.
Pak přidáme opranou pohanku, osolíme, přiklopíme a bez míchání vaříme na mírném plameni, až se voda vstřebá.
Takto připravené obiloviny jsou rozvařené a není potřeba je spojovat moukou, budou vám držet sami.
Do již uvařených obilovin přidáme trošku vroucí vody a zaprášíme pohankovou moukou.
Dále postupujeme stejně v obou případech. Vypracujeme rukama velmi tuhé těsto, vytvarujeme koule, šišky, nočky, válečky a dáme vařit do osolené vroucí vody.
Pokud jsme nepřidávali mouku, budou hotové hned, jak vyplavou. Pokud jsme přidávali mouku, dáme jim ještě nějakou minutu k dobru. V případě nejistoty jeden vyzkoušíme rozkrojit, není-li hotov, dáme jej dovařit.
Praktické
Utrhne-li se vám ruka s vodou, budete muset přidat více mouky, aby knedlíky držely pohromadě.
Knedlíky můžete skladovat i den dva a před podáváním je nahřát na pařáčku. Pokud děláte velké šišky, rozhodně se vám budou lépe porcovat na klasické knedlíkové plátky až po vychladnutí. Osobně to dělám tak, že knedlíky na přímou konzumaci dělám malé jednoporcové a přebytky zpracovávám do šišek, skladuji v lednici a před podáváním snadno naporcuji na tenké plátky, napařím a podávám k jídlu.
Kombinujeme
Knedlíky samy o sobě nemají nějak extra výraznou chuť, proto doporučujeme kombinovat s výrazně upravenou zeleninou či luštěninou a určitě raději s omáčkou než s další “suchou” hromádkou.
Děti
Dětem podáváme knedlíky od 1 roka, ale obiloviny nesolíme. Od 1,5 roku můžeme mírně osolit.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh
1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.
Svíčková byla vynikající,knedlíky jsem rozvařila,ale příště je zkusím napařit.Prosím ještě o radu, jak uchovat seitan,jsem sama takže celé balení najednou nesním.Tofu dám do ledničky v krabičce se studenou vodou,tam několik dní vydrží.Děkuji a přeji hezké dny
Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou oslabené ledvi...
Vážné onemocnění a to, že jsem díky lékům přibrala 10 kg, bylo pro mě velkým impulsem ke změně. Díky úpravě jídelníčku nejen hubnu, ale zbavila jsem se i c...
Máte rádi tofu a baví vás zkoušet jeho různé úpravy? Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept inspirovaný filipínskou technikou adobo. Recept si můžete...
Rovnováhu, kterou získáváme v józe, můžeme lehce přenést do našeho života. Čeká nás uzemnění v pozici Stromu a vnitřní síla s pozicí Orla, který rozvíjí kl...
Zajímáte se o to, jak přistoupit k výchově svých dětí nebo vnoučat? Oslovují vás nové vědecké poznatky, které prokazují, že cesta růstu je přirozenou schop...
I když je v únoru stále zima, někde ještě leží sníh a mrazům rozhodně neodzvonilo, a to ani u
nás v nížině, jaro je cítit ve vzduchu! Letošní sezóna už opr...
Komentáře
Svíčková byla vynikající,knedlíky jsem rozvařila,ale příště je zkusím napařit.Prosím ještě o radu, jak uchovat seitan,jsem sama takže celé balení najednou nesním.Tofu dám do ledničky v krabičce se studenou vodou,tam několik dní vydrží.Děkuji a přeji hezké dny
Jednoduché, rychlé, výborné… :)))