Domů > Magazín Zrnění > Rozhovory

Tradiční česká kuchyně je umělý konstrukt – rozhovor s Martinem Francem

Ph.D. MartinFranc se věnuje dějinám stravování 18.–20. století, zejména otázkám bádání o zdravé výživě v tomto období, Působí v Masarykově ústavu a Archivu AV ČR a v Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR. Je členem výkonného výboru International Commission for Research into European Food History. Před lety mě takříkajíc dostal svou knihou „Řasy, nebo knedlíky?“, což je odborná práce pro širší veřejnost, po jejímž přečtení jsem věděl, že jejího autora musím jednou požádat o rozhovor pro Zrnění.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?

Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické ...

Šafrán proti Viagře ve vědeckých výzvách

Pilulky, implantáty nebo raději přirozená pomoc? Co byste si vybrali vy?

Tuřín po indicku

Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vita...

Cuketový salát na korejský způsob

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, už nevíte co s cuketami a nebojíte se nových chutí, tak určitě zkuste tento recept na osvěžující letní salát.