Domů > Magazín > Blog

V sobotu opakujeme festivalový film The Muffin Man

V sobotu je repríza úterního filmu The Muffin Man. Pokud jste ho nestihli v týdnu, určitě si ho pusťte, stojí za viděnou. Ukáže vám, jak špatně hospodaříme s jídlem ve vyspělých zemích. Neuvěřitelně s ním plýtváme a běda tomu, kdo si ho vezme z kontejneru. Tam totiž končí čtyřikrát více jídla, než kolik je potřeba k nasycení všech hladových. A to nemluvíme o odpadech z domácnosti, ale o potravinách, kterým končí záruční lhůta a musejí zmizet z pultů nebo o nepovedených muffinech, které nemají úplně dokonalý tvar.

O čem je dnešní film

The Muffin Man (Belgie, 2013)

Trees Heirbaut, Jef Maes
Původní znění / české titulky, 37 min

Steven De Geynst to v životě nemá lehké, aby přežil, začne vybírat jídlo z kontejneru místního supermarketu Carrefour. Brzy se z vybírání kontejneru stane zvyk, který mu změní život. Film prostřednictvím příběhu muže, jenž svou činnost nakonec musí obhajovat před zákonem, studuje stále populárnější fenomén „dumpster diving“. Jak filmaři De Geynsta na jeho cestě doprovázejí, setkávají se s různými organizacemi na pomoc chudým i mezinárodními odborníky na plýtvání potravinami. Snímek nutí k zamyšlení a diváka nejspíš přiměje změnit pohled na obchod, kam chodí pro potraviny.

Jak vysílání zapnout

Jednoduše přejděte na promítací stránku a kliknete na tlačítko “Přehrát film”. Film je možné vidět tuto sobotu od 8:00 do půlnoci. Nezapomeňte si rezervovat vstupenku. Pokud na promítací stránce uvidíte pod náhledem filmu formulář pro rezervaci, znamená to, že vstupenku nemáte. Vyplňte formulář a vraťte se na stránku s filmem.

Co dělat, když film nejde spustit

Dostali jsme pár dotazů ohledně spuštění. Pro spuštění je potřeba mít rezervaci. Pokud na stránkách festivalu vidíte formulář pro získání vstupenky, nemáte ji. Odešlete rezervaci znovu. Pokud to stále nejde, asi používáte starý prohlížeč. Nainstalujte si nový a moderní prohlížeč Google Chrome – je to na 3 minuty. A už to půjde.

S věkem přibývají kila a potíže?
Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
Chci začít 100% ZDARMA

Podpořte dobrou myšlenku a sdílejte

Děkujeme za vaše sdílení a šíření festivalu dále! Pokud ještě máte možnost, dejte o festivalu vědět a pozvěte další známé. Pošlete jim třeba pozvánku:
Na stránkách www.jimejinak.cz/festival právě běží online filmový festival o výrobě potravin, agroprůmyslu, vlivu megakorporací, drancování půdy, genetických modifikacích potravin, ale také o ekologických farmářích a nových pohledech na zemědělství. Vstup zdarma.

Děkujeme vám za každé sdílení! Čím více lidí bude vědět, jaká je skutečnost a jakou moc my spotřebitelé máme, tím lépe se všem bude na této planetě žít. Je potřeba rozšířit lidem obzory a případně je také povzbudit k činům. To přesně tyto filmy dokážou. Proto vás prosíme, pošlete informaci o možnosti shlédnout filmy zdarma doma přátelům, které by to mohlo oslovit. Můžete jednoduše sdílet kliknutím na sdílecí tlačítko na jakékoliv stránce festivalu nebo kliknutím na tento odkaz –  Sdílejte na Facebooku.

Užijte si další film v rámci festivalu ekologických filmů, sledujte a komentujte přímo u filmu!

 

Chci vstupenku ZDARMA

 

Festivalová videopozvánka

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Naskoč zdarma do online kurzu Jíme Jinak !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

25
2

Domácí adventní kalendáře za babku: pro celou rodinu!

Kupované adventní kalendáře s běžnými sladkostmi nejsou zdravé a navíc jsou nudné. Zkuste to letos jinak. Přinášíme vám spoustu nápadů a také postup toho n...

Kaštanové střapáče

Skvělé a zdravé mlsání bez sladidel a cukru, výtečná rychlovka téměř bez práce. Snadno připravíte v bezlepkové variantě.

Grilovaná zelenina z trouby

Perfektní způsob, jak naučit vaši rodinu jíst zeleninu. V této podobě chutná každému.

Miso polévka s kaštany

Kaštany jsou ceněny pro svou přirozenou sladkost a měkkou texturu a často se objevují v pokrmech oslavujících podzimní chutě. Nejsou každodenní ingrediencí...

Pečený květák s indickou omáčkou

Tento recept je pro milovníky exotiky, koření a pikantního jídla. Opravdu vás zahřeje a je jednoduchý i rychlý na přípravu.

Likérová špička jinak

Máte rádi zákusky? Připravte si likérovou špičku jinak. Je bez cukru, lepku i mléka a jistě potěší i konvenční strávníky. Je třeba si ovšem vyšetřit čas na...